"Girgensons ir lieks slogs "Sabres" ceturtajai maiņai." Apskatnieks skarbi kritizē latviešu hokejistu (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP / Scanpix

Hokeja portāla "Last Word on Hockey" apskatnieks Gabriels Folijs nācis klajā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" 21. gadsimta veiksmīgākajām un sliktākajām drafta izvēlēm. Negatīvajā kategorijā iekļuvis arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Par šā gadsimta "Sabres" lielāko drafta veiksmes stāstu tiek nosaukts Viktors Ulafsons, kurš tika izvēlēts 2014. gadā ar zemo 181. kārtas numuru. Tāpat pie veiksmīgi draftētajiem spēlētājiem tiek pieskaitīti arī Deniss Vaidmans, Džeisons Prominvills.

Diemžēl Girgensons iekļuva neveiksmīgo drafta izvēļu sarakstā. Par "Sabres" lielāko izgāšanos šajā gadsimtā tika nodēvēts Mihails Grigorenko, kurš tika draftēts divas vietas pirms latviešu uzbrucēja.

Girgensonam apskatnieks veltīja ne pašus glaimojošākos vārdus: "Divas izvēles pēc Grigorenko "Sabres" draftēja Girgensonu, kurš bija aizvadījis spēcīgu divu gadu karjeru USHL. Viņš bija gatavs uzreiz pievienoties AHL, līdz ar to viņš bija ļoti piesaistoša opcija komandai, kurai bija nepieciešams spēcīgs centra spēlētājs, kurš spēj rādīt labu sniegumu abos laukuma galos."

"Tā vietā viņi ["Sabres"] ir dabūjuši spēlētāju, kurš cīnās, lai tiktu pie regulāra spēles laika. Savā otrajā sezonā viņš iekrāja daudzsološus 30 punktus. Tiesa, kopš tās sezonas viņš nav spējis pārsniegt pat 20 punktu robežu. Girgensons ir lieks slogs "Sabres" ceturtajai maiņai. Ņemot vērā viņa drafta pozīciju, neviens nebūtu varējis iedomāties, ka viņa karjera izvērtīsies šādi. Vismaz, viņš netika padzīts no NHL, kā Grigorenko," Girgensonu turpināja kritizēt Folijs.

Pirms NHL pārtraukuma Covid-19 pandēmijas dēļ Girgensons 69 spēlēs bija iekrājis 19 (12+7) rezultativitātes punktus.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu