"Iedomājies, pieci kaķi agonijā." Maskavas forštates nama ugunsgrēkā bojā gājuši vairāki mājdzīvnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čuguna krāsns. Ilustratīvs foto.
Čuguna krāsns. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Kāda Maskavas forštates nama 4. stāva dzīvokli pārņēma liesmas, kā rezultātā bojā gājuši pieci kaķi. Ugunsgrēks, visticamāk, izcēlies neuzmanīgas čuguna krāsns kurināšanas dēļ, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Visticamāk, bez uzraudzības atstātā čuguna krāsns dēļ ceturtā stāva dzīvokli pārņēma uguns, kas kļuva par draudu visa nama iedzīvotāju veselībai. Nelaime sākās ap deviņiem vakarā, un tobrīd dzīvokļa īrnieces mājās nebija.

Postažu pamanīja kaimiņi, taču stipri par vēlu, kad dūmu smaka jau pletās pa kāpņu telpu, bet dzīvoklī plosījās atklāta uguns. Iespējams, dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, vai arī tas nenostrādāja. Pamanot notiekošo, kaimiņi centās izglābt, kas glābjams un steidza ārā no mājas.

"Viņai zem krāsniņas bija sabāztas visādas plastmasas bundžiņas, degoši un gruzdoši priekšmeti. Kur ir galva cilvēkam," bažījās nama iedzīvotāja Ilona.

Ilona pastāstīja, kā vēl īsi pirms ugunsgrēka, dzirdēja neizskaidrojamus trokšņus un būkšķus, kas nāca no augšējās kaimiņienes dzīvokļa. Licies, ka kāds pārvieto mēbeles. Tikai vēlāk Ilona saprata, ka tie bija mājdzīvnieki, kas, palikuši iesprostoti, meklēja glābiņu.

"Iedomājies, ja pieci kaķi agonijā. Pieci kaķi. Pagalam. Man to kaķīšu ir žēl, Dieva goda vārds. Protams, to cilvēku arī, bet – kur ir galva? Čuguna krāsni kurināt un aiziet prom," Ilona turpināja.

Līdz ar ugunsdzēsēju ierašanos mājās atsteidzās arī dzīvokļa īrniece. Kamēr telpās darbojās operatīvie dienesti, sieviete kopā ar pārējiem evakuētajiem gaidīja uz ielas. Divi ceturtā stāva iedzīvotāji sūdzējās par reiboņiem un apgrūtinātu elpošanu.

Dzēšanas darbi ritēja līdz pusnaktij, un, tiklīdz no Līksnas ielas aizbrauca pēdējie glābēji, apsekot izdegušās telpas devās policisti. Šobrīd oficiālas versijas par nelaimes izcelšanās iemesliem vēl nav, taču versijai par neuzmanīgu apiešanos ar krāsni pievienojas arī namu pārvaldes inženieris.

"Viņa gribēja ieteikt, ka tas kaut kur no malas radies, bet elektrības, gāzes dienests teica, viņu sistēmā viss ir kārtībā. Gruzdēja grīdas dēļi, tas bija pēdējais, ko vēl atrada un apdzēsa," stāstīja nama pārvaldes inženieris Jānis.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu