Jauna informācija par uzņēmēja Gulama Gulami aizturēšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 12. maijā, aizturētajam uzņēmējam Gulamam Gulami tiesa trešdien, 13. maijā, piemērojusi apcietinājumu.

Neminot personas vārdu, Valsts policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 2. nodaļas lietvedībā atrodas kriminālprocess, kurā izmeklējamam noziedzīgajam nodarījumam noteikta juridiskā kvalifikācija pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas jeb krāpšana lielā apmērā vai organizētā grupā, 275. panta otrās daļas jeb dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošana, kā arī 276. panta pirmās daļas jeb pasta sūtījuma nelikumīga atvēršana un iznīcināšana.

Kriminālprocesā izmeklējamais noziegums ir noticis ilgstošā laika posmā, proti, laikā no 2013. gada līdz pat 2020. gadam.

Policijā skaidroja, ka ciešā sadarbībā ar prokuratūru kriminālprocesā tika veiktas procesuālās un izmeklēšanas darbības. Veiktas sešas izmeklēšanas tiesneša sankcionētas kratīšanas un viena kratīšana neatliekamības kārtībā. Šogad 12. maijā aizdomās par izmeklējamā nozieguma izdarīšanu tika aizturēta viena persona, kurai noteikts aizdomās turētās personas statuss.

Savukārt šodien aizdomās turētajai personai tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, un noteikts, ka apcietinājumu var atcelt, ja mēneša laikā tiek samaksāta drošības nauda.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2018. gadā Rīgas rajona tiesa Gulami piesprieda astoņus gadus aiz restēm lietā par vairāk nekā deviņus miljonus eiro vērtās Tadžikistānas kokvilnas kravas pazušanu, taču šis spriedums ir pārsūdzēts.

Gulami vārds izskanējis arī saistībā ar strīdu par viesnīcu "Hotel Garden Palace".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu