"Pēc minūtes situācija kļūtu neglīta." Apskatnieks asi kritizē Taisona atgriešanos ringā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AP/Scanpix

Savus fanus nesen nepatīkami pārsteidza leģendārais bokseris Evanders Holifilds. Par spīti video, ko publicējis Maiks Taisons, boksa apskatnieks Stīvs Bunss uzskata, ka arī Dzelzs Maika faniem nevajadzētu būt pārlieku optimistiskiem par sava elka iespējamo sniegumu ringā, vēsta BBC.

Maiks Taisons šobrīd trenējas kopā ar izslavētu brazīliešu MMA speciālistu Rafaelu Kordeiru, kurš uzskata, ka bokseris ir lieliskā fiziskajā formā.

"Viņa spēks ir citā līmenī. Es negaidīju, ka redzēšu to, ko redzēju. Manā priekšā stāvēja vīrs ar tādu pašu spēku un ātrumu kā 21, 22 gadus vecam puisim," Taisonu slavēja Kordeiru.

BBC radio boksa eksperts Bunss gan aicina cilvēkus noņemt rozā brilles.

"Pasaulē, visticamāk ir simtiem vīriešu Taisona svarā, kuri varētu viņu pavisam viegli uzvarēt. Tā ir taisnība. Ja viņš necīnīsies ar citu 53 gadus vecu bokseri, jau pēc minūtes situācija kļūs ļoti neglīta," skaidroja Bunss.

Tāpat apskatnieks ieskicēja bokseru attieksmi pret savu sporta veidu un apzināšanos, kad ir laiks kārt cimdus uz nagliņas: "Dažiem cīkstoņiem atziņa, ka jābeidz karjeru, pienāk 24, citiem 34 gadu vecumā."

"Jo ilgāk viņi ir prom no sporta, jo lielāka iespēja, ka viņi aizmirst to sajūtu, kā ir apzināties, ka tu vairs nespēj cīnīties. Taisons var būt ārpus trenažieru zāles 20 gadus un izskatīties sensacionāli, zaudējot 12 kilogramus un trenējoties ar puisi, kas viņam liek izskatīties labi," stāstīja apskatnieks.

"Bet es varu garantēt, ka pirmajās 30 cīņas sekundēs īstā cīņā, neatkarīgi no tā, kas stāv viņa pretējā stūrī, Maiks atkal izskatīsies kā 53 gadus vecs vīrs," turpināja Bunss.

Nobeigumā eksperts aicināja vērst uzmanību uz cīņu sporta nopietnību: "Tas ir bokss. Šeit nenotiek rotaļāšanās. Tas ir nopietni."

Bunss gan nav vienīgais, kurš ir izteicies, ka Taisonam ringā tomēr nevajadzētu atgriezties. Leģendārais Džordžs Formens ir izteicies, ka, viņaprāt, Dzelzs Maiks ringam neko vairs nav parādā: "Taisons boksa labā ir izdarījis pietiekami. Viņš ir slavas zālē un bija varens sitējs. Nekas vairāk nav nepieciešams."

Savas karjeras laikā Taisons ir izcīnījis uzvaras 50 cīņās un piedzīvojis sešus zaudējumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu