Video ⟩ "Meitai bija lielas problēmas - viņa vēlējas izdarīt pašnāvību." Policija pie Bābelītes ezera novērošanas kamerās fiksē aizdomīgas darbības (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nakts vidū Vidzemes pārvaldes dežurants monitoros, kuros redzami pilsētas videonovērošanas kameru uzņemtie attēli, pamanījis pazibam auto gaismas. Kārtības sargs rūpīgāk pievērsies ekrānam un palielinājis kameras attēlu – kā izrādās, pie Bābelītes ezera bija piebraucis kāds taksometrs, apstājies un no tā izkāpušais vīrietis devies pie ezera, kur kā mirkli vēlāk atklājies, nekustīgi gulējis kāds cilvēks, vēsta raidījums "Degpunktā".

Dežurants uz notikuma vietu nosūtījis tuvāko policijas ekipāžu, savukārt pats, nolēmis noskaidrot kas tad risinājies šajā vietā, vēl pirms kāds to pamanījis. Redzētais licis nobālēt.

"Dežurants attina video ierakstu un pamanīja jau pilnu notikušā ainu. Videokamerā bija redzams, ka apmēram pirms divām ar pus stundām, ap pulksten 22.17 pie ezera atrodas divas sievietes. Viena no viņām tupjot virzās uz ezera pusi, otra sieviete viņai virzās pakaļ. Tad abas ielien ūdenī un viena no sievietēm sāk slīkt. Aptuveni pēc divām, trijām minūtēm jau šī sieviete virs ūdens vairs nav redzama," raidījumam atklāj RPP Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins.

Savukārt otra sieviete, izlīdusi no ūdens un palikusi guļam turpat krastmalā, tajā pat vietā, kur viņu pāris stundas vēlāk pamanījis taksists.

"Cilvēks ir noslīcis, tur guļ. Es jau policijai zvanīju," pašvaldības policistam skaidrojis taksists. Tālākās sarunas laikā vīrs policistiem atklājis, ka noslīkusi ir kāda aptuveni četrdesmit gadus veca sieviete, savukārt krastā atrastā pārsalusī sirmgalve, kas jau bija iesēdināta siltumā, vīrieša taksometrā – viņas māte. Kā izrādās, ap astoņiem vakarā viņš pats abas atvedis uz ezeru.

"Mēs sarunājām, ka viņas šeit būs līdz kādiem divpadsmitiem. Es jau nobrīnījos, bet iedevu telefonu un teicu, ja vajag ātrāk, zvaniet. Es viņas trīs dienas jau vadāju. Pus otru stundu atpakaļ tā meita man zvanīja un teica, vēl stundiņu mēs te padzīvosim, tad brauc pakaļ. Kad atbraucu māte te gulēja," atklāj taksists.

Tikai brīdi vēlāk notikuma vietā ieradušies mediķi, ārstu speciālistu brigāde un kolēģi no Valsts policijas.

"Sievietei bija šoka stāvoklis, īsti paskaidrot neko nevarēja, taču tik daudz, ka meitai bija lielas problēmas un viņa vēlējas izdarīt pašnāvību, to viņa policija darbiniekiem pateica," raidījumam "Degpunktā" norāda Inkins.

Pārsalusī un izmirkusi kundze nonākusi dakteru rokās un tālāk nogādāta slimnīcā, savukārt kriminālpolicisti, uzsākuši šīs lietas šķetināšanu.

Raidījums "Degpunktā" Valsts policijas Brasas iecirknī noskaidroja, ka šobrīd izmeklētājiem, lielā mērā pateicoties tieši video kameru ierakstiem, jau ir izdevies visu salikt pa plauktiņiem un ir skaidrs, ka taksists stāsta patiesību un sieviete nav nogalināta, bet gan labprātīgi šķīrusies no dzīves.

Tāpat, nekas neliecinot, ka kāda no sievietēm būtu lietojusi kādas apreibinošas vielas. Protams, ir vēl vairāki neskaidri jautājumi, taču arī uz tiem atbildes tiks gūtas turpmākajā, šīs ārkārtīgi neparastās lietas, izmeklēšanā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu