Tiešraides ieraksts ⟩ Informē par ārkārtas sēdē lemto par pasākumiem Covid-19 krīzes mazināšanai (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Šodien, 14. maijā, Ministru kabinets ārkārtas sēdē lems par pasākumiem Covid-19 pandēmijas radītās krīzes mazināšanai.

Video: Preses konference pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes

? Tiešraidē pieslēdzamies preses konferencei, kas notiek pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes. Preses konferencē...

Posted by LTV Ziņu Dienests on Thursday, May 14, 2020

Attālinātā valdības sēde sāksies plakst.12 , pēc kuras plānota preses konference.

Ministru kabineta ārkārtas sēdes dienaskārtībā ietverts Ārlietu ministrijas sagatavotais ziņojuma par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministriju saprašanās memorandu par ceļošanas ierobežojumu atcelšanu starp Latviju, Igauniju un Lietuvu autotransportam, dzelzceļa, gaisa un jūras transportam un sadarbību šajā jomā Covid-19 krīzes laikā.

Plānots arī izskatīt Finanšu ministrijas priekšlikumu, kas paredz dīkstāves pabalsta piešķiršanas nosacījumos precizēt eksporta definējumu, tādējādi ļaujot šim atbalstam kvalificētiem plašākam pretendentu lokam.

Tāpat tiks lemts ar Zemkopības ministrijas izstrādāto noteikumu projektu "Valsts atbalsts īstermiņa aizdevumiem lauksaimniecībai, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi", kurā paredzēts īstermiņa aizdevumu līdz 2020.gada 31.decembrim piešķirt lauksaimniekiem kā "de minimis" atbalstu vai arī kā saskaņotu valsts atbalstu atbilstoši Eiropas Komisijas lēmumam, ja lauksaimniekam trīs pēdējos fiskālajos gados piešķirtā "de minimis" atbalsta kopējā summa ir sasniegusi 25 000 eiro.

Jau ziņots, ka līdz 9.jūnijam Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tostarp noteikti dažādi aizliegumi, kas skar ekonomiku, lai aizsargātu iedzīvotāju veselību. Valsts arī ieviesusi atbalsta pasākumus uzņēmēju un strādājošo atbalstam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu