"Viņa darba spējas bija citā līmenī." Fanu balsojumā noskaidrota F-1 visu laiku ietekmīgākā persona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gordons Merijs, Mihaels Šūmahers, Bērnijs Eklstons un Enzo Ferrari
Gordons Merijs, Mihaels Šūmahers, Bērnijs Eklstons un Enzo Ferrari Foto: Reuters/ScanPix/Apollo kolāža

F-1, atzīmējot 70. gadadienu kopš tās pirmajām sacīkstēm, aicināja fanus balsot par visu laiku ietekmīgāko personu čempionāta pastāvēšanas vēsturē.

F-1 čempionāta visu laiku ietekmīgākās personas tika sadalītas četrās kategorijās - braucēji, komandu vadītāji, inovatori un personas, kas čempionātam atnesušas vislielākās pārmaiņas.

Katrai no šīm kategorijām tika atvēlēts savs "zars", kas līdzinās komandas sporta veidu izslēgšanas spēlēm. Faniem bija iespējams balsot par, viņuprāt, ietekmīgāko personu no piedāvātā pāra. Konkursa pusfinālā savā starpā tikās ietekmīgākais pilots un komandu boss, bet lielāko pārmaiņu veicējs krustoja zobenus ar ietekmīgāko inovatoru.

Uzvaru šajā balsojumā izcīnīja leģendārais F-1 pilots Mihaels Šūmahers, finālā pārspējot Bērniju Eklstonu.

Foto: F-1 mājas lapa

Finālā Šūmahers izcīnīja visnotaļ pārliecinošu uzvaru, gūstot 61% no fanu balsīm. Savukārt vācieša ceļš līdz finālam gan bija ļoti saspringts. Pirmajā kārtā ar 56% tika pārspēts Nikijs Lauda. Pēc sekoja, iespējams, visa konkursa sarežģītākais balsojums - ar 52% fanu balsu Šūmahers pārspēja Airtonu Sennu. Braucēju "zara" finālā ar 72% balsu vācietis uzveica Huanu Manuelu Fangio, bet visa konkursa pusfinālā ar 54% balsu tika uzveikts leģendārais Enzo Ferrari.

F-1 apskatnieks Marks Hjūzs raksta, kāpēc Šūmahers pamatoti tika atzīts par visu laiku ietekmīgāko cilvēku F-1.

"Viņš bija spējīgs un vēlējās ar savu brīnumaino braucēja talantu noteikt pats savu likteni. Viņš pēc divu titulu izcīnīšanas "Benetton" rindās spēja uz "Ferrari" sev līdzi pārvilināt arī divus galvenos savu panākumu arhitektus - Rosu Braunu un Žanu Todu," raksta Hjūzs.

Apskatnieks turpina, apgalvojot, ka tikai retajam būtu pa spēkam savā priekšā uz ceļiem nolikt čempionāta slavenāko vienību, bet Šūmaheram tas izdevās: "Viņš bija divkārtējs čempions, bet arī Mihaela raksturs ļāva viņam diktēt noteikumus "Ferrari". F-1 spēcīgākā komanda padevās 26 gadus veca pilota priekšā, uzskatot viņu par glābēju. Kā rāda vēsture, viņi nekļūdījās."

"Bet tas, kā viņš ieguva apkārtējo uzticību, bija tālu no autoritārisma. Viņš izveidoja tuvas attiecības ar komandas darbiniekiem, iemācījās viņu vārdus, atcerējās viņu dzimšanas dienas. Tā rezultātā viņi bija gatavi atdot visu, lai viņš uzvarētu, tāpat kā Mihaels atdeva visu, atrodoties trasē," turpināja Hjūzs.

Nobeigumā apskatnieks izcēla Šūmahera attieksmi pret saviem pienākumiem: "Viņa darba spējas bija citā līmenī. Viņa attieksme pret savu darbu bija daudz padziļinātāka par braukšanu trasē un konsultēšanos ar inženieri."

Savas karjeras laikā Šūmahers ir izcīnījis septiņus čempiona titulus. Viņa tuvākais sekotājs ar sešiem tituliem ir Luiss Hamiltons, kurš savas pilota gaitas vēl nav noslēdzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu