Video ⟩ Lāču invāzija Igaunijā. Rietumviru apriņķī starp privātmāju pagalmiem novēroti mazi lācēni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kuvatõmmis videost

Igaunijas medību klubs ceturtdien, 14. maijā, dalījās ar video, kurā aculiecinieks no Rietumviru apriņķa nofilmējis, kā gar iedzīvotāju privātmājām pa ceļu skrien mazi lācēni, vēsta medijs "Postimees".

Ziņkārīgie lāču bērni pētīja apkārtni. Starp citu, pagājušajā nedēļā Vides departamentā jau ir nonākuši ziņojumi par diviem mazuļiem, kuri šajā apvidū novēroti pārvietojamies bez mātes.

Pēc aculiecinieka teiktā, mazuļi pārvietojušies divatā un viņu māte tuvumā nebija redzama. "Tie var būt tie paši mazuļi, kas nesen novēroti apkārtnē," raksta medību klubs.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Tallinas Habersti rajonā, starp arēnu "Saku Suurhall" un Brīvdabas muzeju ceturtdien pamanīta klīstam lāčumāte ar lācēnu.

Policisti un glābšanas dienestu darbinieki slēguši vairākas ielas un meklē lāču ģimeni, lai palīdzētu tai izkļūt no pilsētas. Uzklausot Vides departamenta ieteikumus, nolemts darīt visu, lai to panāktu bez dzīvnieku iemidzināšanas vai traumēšanas.

Tie, iespējams, ieklīduši tur no tuvējiem mežiem pa piepilsētas zaļās zonas malu un varētu atgriezties mežā paši, uzskata zoologs, Vides aģentūras Dzīvās dabas nodaļas galvenais speciālists Marko Kīberseps.

Kā viņš sacījis Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR ziņu portālam, domājams, ka šie lāči dzīvo mežos netālu no pilsētas robežas un varēja atklīst līdz Hābersti caur vairākiem maziem mežu puduriem Tallinas pievārtē.

"Lāči noteikti ir apjukuši, pilsēta ar blīvu apbūvi viņiem ir strupceļš, tādēļ tālu viņi nedosies, un, visticamāk, griezīsies atpakaļ paši," spriedis eksperts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu