Video Maģiski mirkļi Kalifornijā. Tukšās pludmales pašas no sevis iemirdzas neona zilā krāsā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Tūristu neesamība Covid-19 ierobežojumu dēļ daudzviet pasaulē dabai nāk tikai par labu. Kalifornijas pludmalēs parādījušās bioluminiscējošajās mikroaļģes, kas jūrai liek iemirdzīties neonzilos toņos.

Ar video, kā nakts laikā mirguļo viļņi Venisas pludmalē Losandželosā, 9. maijā sociālajos tīklos publicējis kāds Džonijs Rejs. Ar ierakstu dalījušies vairāk nekā 260 tūkstoši cilvēku, reaģējuši vairāk nekā 103 tūkstoši un komentējuši ap 45 tūkstošiem sociālo tīklu lietotāju.

Este increíble espectáculo ocurrió en California ??. La tranquilidad del mar y la ausencia de turistas debido a la...

Posted by Jhonny Ray on Saturday, May 9, 2020

Kāds cits aculiecinieks no šīs pašas draugu kompānijas dalījās ar video vietnē "Instagram", rakstot, ka "šī bija vienreizīga dzīves pieredze".

Viņš atklāja, ka jautrais draugu bariņš bija lasījuši vietējos medijos, ka Venisas pludmalē novērotas bioluminiscējošās aļģes, tāpēc viņi vienu nakti par spīti liegumiem devušies par to pārliecināties.

Bioluminiscence ir organismu mirdzēšana, ko novēro trūdošiem kokiem, baktērijām, sēnēm, dažiem kukaiņiem un jūras dzīvniekiem, un kas ir saistīta ar oksidēšanās procesiem

Tā ir novērojama daudzām jūras radībām, sākot ar medūzām un beidzot ar garnelēm, rodas sarežģītās ķīmiskās reakcijās, kas notiek šūnās, kuras sauc par fotocītiem, vai arī īpašos gaismas orgānos — tā dēvētajos fotoforos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu