"Man ir nepatīkama priekšnojauta, Maikl." Džordana treneris atklāj patiesību par leģendāro "gripas spēli" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans un Skotijs Pipens
Maikls Džordans un Skotijs Pipens Foto: AP/Scanpix

Ir pagājuši 23 gadi kopš vienas no Maikla Džordana ikoniskākajām spēlēm. 1997. gada finālā basketbolists devās laukumā par spīti ļoti sliktajai pašsajūtai. Uzreiz medijos izplatījās runas, ka Džordanam ir gripas simptomi. Basketbolista bijušajam trenerim Timam Groveram gan ir cits stāsts.

Daudzi ir spekulējuši, vai 1997. gada fināla piektajā spēlē pret Jūtas "Jazz" Džordans patiesi bija saķēris gripu. Fanu vidū pat bija izplatījušās baumas, ka leģendārajam basketbolistam pēc ballītes iepriekšējā vakarā bijušas smagas paģiras.

Džordana ilggadējam trenerim gan ir cita versija: "100% tā bija saindēšanās ar ēdinu. 100%. Bet, ir skaidrs, ka "gripas spēle" skan labāk nekā "ēdina saindēšanās spēle"," viesojoties "Pardon My Take" podkāstā teica Grovers. 

Problēma esot sākusies tad, kad Džordans ir vēlējies pasūtīt ēdienu no vietējās picērijas. Baumas, ka picu pasūta Džordans izplatījušās kā uguns sausā zālē un ēdienu uz Džordana viesnīcu piegādājuši veseli pieci cilvēki, cerot satikt leģendāro basketbolistu. Jāatzīmē, ka Džordans tobrīd atradās Jūtā.

"Es teicu: "Man ir nepatīkama priekšnojauta, Maikl," uz ko viņš atbildēja: "Pie velna tevi!" Vairāk man nebija ko teikt," turpināja treneris.

Kā stāsta pats Grovers, Džordans ir bijis vienīgais, kurš ēda šo piecu. Pēc dažu šķēļu apēšanas basketbolists devies pie miera, lai atpūstos pirms gaidāmās spēles. Dažas stundas vēlāk Grovers saņēmis zvanu no Džordana istabas.

"Aptuveni plkst. 3 naktī saņēmu zvanu. Klausulē dzirdēju vārdus: "Klau, nāc uz Maikla istabu, viņš ir burtiski saritinājies kamolā." Neesmu dzirdējis par gripu, kas var tevi sagraut tik ātri, bet es zinu, cik maz laika vajag, lai par sevi liktu manīt saindēšanās ar ēdienu," atcerējās Grovers.

Par spīti sliktajai pašsajūtai Džordans nākamajā dienā devās laukumā un nospēlēja 44 minūtes.

"Ja tu esi sācis spēlēt, tad to ir jāturpina darīt, cik ilgi vien spēj, jo, kad tu paņem pauzi, tad ar tevi ir cauri, laukumā vairs nebūsi spējīgs atgriezties," skaidroja Grovers.

Protams, fanu vidū ir izveidojušās arī teorijas par to, ka pica bijusi apzināti saindēta, lai palīdzētu vietējai komandai svarīgajā spēlē izcīnīt uzvaru. Šādu teoriju netiešā veidā, šķiet, atbalstīja arī pats Grovers.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu