Dzintaru koncertzālē valda klusums, bet tukšās stāvvietas izmantot aizliegts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Google Maps

Sapriecājās par bezmaksas stāvvietām, taču dabūja samaksāt 40 eiro sodu. Tā atgadījās Aleksandram, kurš saulainā dienā bija devies uz Dzintariem, lai draudzenes kompānijā pastaigātu gar jūru, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Video: "Bez Tabu" sižets

"Pastaigājām gar jūru, redzējām daudzus pārkāpjam distancēšanās ierobežojumus. Bet tas tā. Kad atgriezāmies, redzējām, ka stāv pašvaldības policijas busiņš ar ieslēgtām bākugunīm. Draudzene vēl pasmējās, ka būšu kaut ko pārkāpis. Bet aizgājām līdz mašīnai, viss bija kārtībā un braucām prom," raidījumam stāsta Aleksandrs.

Tikai vēlāk e-pastā Aleksandrs saņēma nepatīkamu vēsti. Izrādās, ka viņš savu auto bija novietojis neatļautā vietā, un par to pienākas 40 eiro sods.

"Pārsteidza tas, ka mašīna bija nofotografēta, bet neviena policista klāt nebija."

Acīmredzot turpat netālu strādājošie policisti izrakstīja soda kvītis ne tikai Aleksandra mašīnai, bet arī citiem turpat netālu novietojot auto, nepaspējot protokolus aizlikt aiz logu tīrītājiem. 

Tāda čakluma iemesls - Jūras ielas sākumā, tieši pretī Dzintaru koncertzālei un pie izejas uz jūru uzstādītā ceļa zīme, kas aizliedz apstāties, izņemot ar Dzintaru koncertzāles atļaujām. Būtībā šī zīme ir loģiska, jo māksliniekam, kurš atbraucis koncertēt, nebūtu jābraukā pa Jūrmalu, meklējot stāvvietu. Tomēr Aleksandrs, kurš nepamanīja apstāšanās aizlieguma zīmi, taču atzīst pārkāpumu, vaicā, vai pandēmijas laikā, kad publiski un kultūras pasākumi ir aizliegti, nevajadzētu atļaut stāvvietas izmantot arī citiem. 

Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka tikmēr norāda, ka tās ir tikai dažas stāvvietas un koncertzāle zīmes neuzstāda.

Turklāt visā pārējā Jūrmalas teritorijā stāvvietas ir bez maksas un arī izeju uz jūru ir vairāk nekā tikai viena.

Jūrmalas domes pārstāvis Edgars Sarkanis savukārt piebilst, ka koncertu sezona nesāksies un tādēļ jau tuvākajā laikā apstāšanās aizlieguma zīmes plānots nomainīt pret tā dēvēto ziemas variantu. "Tas nozīmē, ka tajās vietās, kur ir ar koncertzāles atļaujām, varēs apstāties jebkurš, varēs novietot automašīnu," - tā Sarkanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu