Atcelts Jūmalas WTA tenisa turnīrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Savickis un Anastasija Sevastova
Juris Savickis un Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Šovasar nenotiks Jūrmalas WTA "International" turnīrs, ziņo Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

ATP un WTA sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet aprīļa sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam. 

Sezonas atsākšanās termiņš nav pārcelts, tomēr WTA ziņo, ka nenotiks jūlijā Bostadē, Lozannā, Bukarestē un Jūrmalā paredzētie turnīri. Savukārt turnīriem Palermo un Karlsrūē vēl tiek meklēta vieta sezonas turpmākajā kalendārā.

Aprīlī spāņu laikraksts "Marca" ziņoja, ka starptautiskā tenisa sezona neatsāksies ātrāk par 3.augustu.

Jūrmalas WTA "International" turnīram bija jāsakās 20.jūlijā jeb nedēļu pēc datuma, kas šobrīd nozīmēts kā sezonas atsākšanās punkts. Pārceļot termiņu šogad, visticamāk, nenotiks arī ATP sacensības Hamburgā, Ņūportā, Bostadē, Loskabosā, Gštādē, Umagā, Atlantā un Kicbīelē.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu