"Desas pulss - 125" Viedpulksteņi mēra sirdspukstu skaitu ne tikai cilvēkam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Par modes lietu kļuvuši viedpulksteņi. Tādu iegādājusies arī Jeļana un tā cena pārsniegusi 300 eiro. Lai gan tas ir jaunākais modelis un pirkts pie oficiālā dīlera Rēzeknē, Jeļena par tā kvalitāti nav tik droša, jo pulkstenis mērot sirdspukstu skaitu minūte pat desai, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Nopirku, lai varētu regulāri mērīt pulsu. Tā kā man ir sirdsdarbības traucējumi, gribēju tiem sekot jebkurā laikā. Kādu dienu nolēmu izmēģināt, vai tiešām pulkstenis var rādīt pulsu desai? Jā, pulkstenis parādīja, ka desai ir pulss 125," stāstīja Jeļena. 

Jeļena ar šo problēmu vērsusies pie "Samsung" pārstāvjiem.

""Samsung Galaxy Watch Active 2" ir viedpulkstenis, nevis sertificēta medicīniska ierīce, kas diagnosticē slimības vai organisma veselības stāvokli. Viena no šī viedpulksteņa funkcijām ir arī sirdsdarbības mērījumi, kas paredzēti informatīvam nolūkam, lai, piemēram, sportojot, sekotu līdzi savas sirds ritmam. Sirdsdarbības mērījumus nodrošina viedpulkstenī iestrādāti ļoti jutīgie sensori, kas uztvertās vibrācijas, ar īpaši izstrādāta algoritma palīdzību, atrāda ekrānā.

Ņemot vērā jaudīgos uztvērējus un nepareizi lietojot viedpulksteni, var tik novērota situācija, ka tiek atrādītas vibrācijas, kuras rada cits avots.

Vēlamies atgādināt, ka ierīce ir paredzēta lietošanai tikai uz plaukstas locītavas un citi izmantošanas veidi var ietekmēt ierīces darbību," skaidroja "Samsung Electronics Baltics" klientu atbalsta dienesta pārstāve Iveta.

Elektronikas un datorzinātņu institūta pētnieks Atis Elsts pastāstīja, lai ierīce rādītu sirdspukstu skaitu minūtē tikai cilvēkam un tas būtu precīzs, esot vajadzīga gan laba programmatūra, gan aparatūra.

"Šajā gadījumā signālā ir tikai troksnis. Pulkstenis gaida pulsu, tāpēc troksni uztver kā cilvēka pulsa," viņš pastāstīja.

Mērīt pulsu vislabāk miera stāvoklī, tad varot iegūt visprecīzāko rezultātu un vislabākajam rezultātam izmantot elektrokardiogrammu, ne viedpulksteni.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu