"Protams, ka gaidījām šo mirkli." Pēc robežu atvēršanas igauņi steidz pirkt alkoholu Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas robeža.
Latvijas robeža. Foto: Ivars Soikāns/LETA

No šodienas, 15. maija, ir atvērtas iekšējās robežas ar Lietuvu un Igauniju. Kamēr citi steidz darba vai izklaides braucienos, Igaunijas pilsoņi šodien iemīļojuši Ainažus, kur devās iepirkt alkoholu un citus pārtikas produktus, kas Latvijā pieejami lētāk, ziņo "TV3 ziņas".

Strādāt pierobežā nozīmē orientēties vismaz uz divu valstu klientiem. Vismaz tā tas esot restorānam "Pļavas", kas atrodas tikai divu kilometru attālumā no vietas, kur "Via Baltica" pāriet Igaunijā.

"Sanāk tā, ka līdz Pērnavai esam tā kā vienīgais restorāns, kas vistuvāk robežai. Tāpēc mums jau no sākta gala igauņi ir liela daļa klientu," stāstīja restorāna saimnieks Jānis Turks.

Pati robeža tika atvērta vēl krietni agrāk par triju Baltijas valstu ārlietu ministru parakstīto memorandu Rīgā.

Galveno robežpunktu var šķērsot brīvi un bez rindas. Nav arī papildu kontroļu, kas mērītu ceļotāju temperatūru vai pārbaudītu dokumentus.

Dienas vidū, kad robeža jau vairākas stundas bija atvērta, satiksmi par intensīvu nosaukt nevarēja. Tomēr viens novērojums gan – neatkarīgi, vai virzienā uz Latviju, vai no tās, dominē automašīnas ar Igaunijas numuriem.

"Patiesībā sākumā pat nebijām šo ziņu līdz galam uztvēruši. Pērnavā klausāmies radio, ka jau kopš nakts robeža ir vaļā. Nolēmām, ka jādodas iepirkties. Sazvanījām paziņas, ka braucam," stāstīja igaunis Jāns.

Un teju visi dodas nevis dziļāk valsts iekšienē uz Rīgu vai Lietuvu, bet līdz turpat netālajiem Ainažiem. Precīzāk, līdz alkohola tirgotavām. Piektdien, 15. maijā, no četrām pierobežas tirgotavām atvērtas trīs. Viena tieši uz robežas, Ainažu centrā un tieši blakus šosejai. 

"Protams, ka gaidījām šo mirkli. Ne tikai lētāka alkohola dēļ. Arī pārtikas produktu dažādībai. Man, piemēram, garšo Latvijas desas. Tās, kuras nevar nopirkt pie mums," pastāstīja cits pircējs.

Video: "TV3 ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu