Vismaz līdz ārkārtējās situācijas beigām ir jāsaglabā ieviestie ierobežojumi ēdināšanas jomā, proti, gan ārā, gan iekštelpās klientiem jāietur divu metru distance, pieļaujot maksimums divus cilvēkus pie viena galdiņa, par Veselības ministrijas (VM) nostāju aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.
VM: Vismaz līdz ārkārtējās situācijas beigām jāsaglabā ieviestie ierobežojumi ēdināšanas jomā
Atkarībā no epidemioloģiskās situācijas ministrija vērtēs, vai šīs prasības mīkstināt.
LETA jau ziņoja, ka VM galvenais infektologs Uga Dumpis iepriekš norādījis, ka ēdināšanas nozarē būtu iespējams variēt ar stikla vai plastmasas sienām starp galdiņiem, kamēr apkalpojošais personāls varētu izmantot sejas vairogus.
Tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja, ka ierobežojumu samazināšana, ļaujot pulcēties līdz 25 cilvēkiem, vienlaikus ievērojot distanci, ir labs atspēriena punkts ēdinātājiem, taču Covid-19 pandēmijas ierobežošanai drošības pasākumi saglabās būtiskumu.
Kā ziņots, Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs, Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka līdz ar valdības lēmumu mazināt ierobežojumus atpūtas, izklaides jomā, ēdinātāji rosinās palielināt atļauto klientu skaitu pie viena galdiņa.