Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits pieaug par 27 cilvēkiem. SAC "Mārsnēni" konstatēts 21 saslimšanas gadījums (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķis aizsargtērpā pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19.
Mediķis aizsargtērpā pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19. Foto: Edijs Pālens / LETA

Sestdien, 16. maijā, Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits pieaudzis līdz 997, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pēdējās diennakts laikā veikti 1946 Covid-19 testi, pozitīvs 27 cilvēkiem (tai skaitā 21 persona no SAC "Mārsnēni" – četri darbinieki, 17 iemītnieki).

Latvijā kopā veikti 87 377 izmeklējumi, saslimušas 997 personas un 662 izveseļojušās, 19 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti pacienti ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 25 pacienti: 22 pacienti ar vidēji smagu, trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 126 pacienti (Nacionālā veselības dienesta dati).

Jau ziņots, ka Covid-19 atklāts vairākiem Priekuļu novadā esošā sociālās aprūpes centra "Mārsnēni" darbiniekiem un iemītniekiem.

Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu, minētajā sociālās aprūpes centrā veikta personāla un iemītnieku mērķtiecīga testēšana. 

Šis Covid-19 uzliesmojums "Mārsēnos" apliecina, ka pandēmija nav beigusies, tādēļ, plānojot brīvdienas, iedzīvotāji nedrīkst aizmirst par piesardzības pasākumu ievērošanu, uzsver SPKC.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, sociālo pakalpoju centrs "Mārsnēni" atrodas Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā un to uztur Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība "Labāka rītdiena". Centrā par samaksu sniedz ilglaicīgus un īslaicīgus sociālos pakalpojumus pensijas vecuma cilvēkiem, kā arī I un II grupas invalīdiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu