Igaunija no 17. maija atceļ ārkārtējās situācijas stāvokli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas Ministru prezidents Jiri Ratass
Igaunijas Ministru prezidents Jiri Ratass Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunija 17. maijā izbeigs ārkārtējo situāciju un to vairs nepagarinās, paziņoja valsts premjers Jiri Ratass, vēsta portāls LSM.

Videouzrunā Igaunijas tautai Ratass sacīja, ka situācija saistībā ar Covid-19 valstī ir būtiski uzlabojusies un tā apkarošanai vairs nav vajadzīga ārkārtējā situācija.

Vienlaikus premjers uzsvēra, ka tas nenozīmē tūlītēju atgriešanos pie agrāk ierastās dzīves, un aicināja cilvēkus arī turpmāk būt atbildīgiem.

"Vīruss nav pazudis ne no Igaunijas, ne pasaules. Ārkārtas situācijas beigas nozīmē, ka mums jāveido jauna normalitāte. Tā kā efektīvas ārstēšanas un vakcīnas atrašana vēl prasīs laiku, mums visiem jāturpina no koronavīrusa aizsargāt sevi, savus tuvākos un sabiedrība kopumā ar savu izturēšanos. Mums jāpaliek veseliem, ievērojot distancēšanās un higiēnas noteikumus," uzsvēra Ratass.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka aizvadītajā diennaktī Igaunijā inficēšanās ar jauno Covid-19 atklāta vēl četriem cilvēkiem. Kopējais inficēto skaits Igaunijā sasniedzis 1770. No vīrusa izraisītās slimības Covid-19 kopumā miruši 63 cilvēki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu