Deviņus gadus vecs zēns Francijā mirst no mīklaina iekaisuma, kas šķietami saistīts ar Covid-19 (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Deviņus gadus vecs zēns Francijā nomiris pēc saslimšanas ar mīklainu iekaisumu, kas šķietami saistīts ar jauno koronavīrusu. Līdzīgas saslimšanas ir novērotas vēl vismaz 230 bērniem Eiropā, vēsta medijs "Independent".

Zēna sākotnēji ārstējošais pediatrs Marseļā uzskatīja, ka viņam ir skarlatīns, un, tā kā viņam nebija nekādu nopietnu slimības simptomu, viņš zēnu nosūtīja veseļoties mājās.

Zēns tajā pašā naktī piedzīvoja sirdslēkmi, kā rezultātā tika bojāti smadzeņu audi, kas vēlāk sekmēja bērna nāvi.

Pēc sirdslēkmes 2. maija naktī viņš tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā citā slimnīcā, kur viņš ārstējās sešas dienas.

Asins analīzes liecināja, ka viņš iepriekšējās nedēļās bija inficējies ar Covid-19, taču viņam nebija simptomu un, kad viņš tika hospitalizēts, tests vīrusu bērna organismā neuzrādīja.

Tā vietā daži no zēna simptomiem atgādināja Kavasaki slimību, kas ir reti sastopami asinsvadu traucējumi, norādīja Dr. Timbers Mišels, kas bija zēna ārstējošais ārsts.

Kavasaki slimība izraisa iekaisumu ķermenī, izraisot asinsvadu inervācijas traucējumus. Simptomi ir drudzis, izsitumi, apsārtušas acis un lūpas, kā arī apsārtums uz plaukstām un pēdām.

Aptuveni 125 Francijā, līdz 100 Anglijā un vismaz 100 bērniem Ņujorkā ir parādījušies Kavasaki slimībai līdzīgi simptomi Covid-19 uzliesmojuma laikā, izraisot aizdomas, ka abas slimības varētu būt saistītas.

Tikai dažiem no ar līdzīgu sindromu saslimušajiem Francijas bērniem bijuši pozitīvi Covid-19 testi, tāpēc zinātnieki nav pārliecināti, vai simptomus izraisa jaunais koronavīruss vai kaut kas cits.

"Ir skaidrs, ka šī slimība, par laimi, ir ļoti reti sastopama," piektdien, 15. maijā, pēc tam, kad slimnīca publiskoja sīkāku informāciju par jaunā zēna gadījumu, norādīja Dr. Mišels.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka pirmie, kas par mīklainām bērnu saslimšanām ziņoja, bija Lielbritānijas mediķi.

Slimība izpaužas kā vairāku orgānu sistēmu iekaisums ar gripai līdzīgiem simptomiem. Vairākiem bērniem arī konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Lielbritānijā saistībā ar šādu sindromu bērniem radušās bažas, ka tas varētu būt jauns infekcijas paveids. Dažāda vecuma bērni ir smagi slimi. Simptomi izpaužas kā paaugstināta temperatūra, zems asinsspiediens, izsitumi un apgrūtināta elpošana.

Vairākos gadījumos ir bijušas arī problēmas ar gremošanas orgānu sistēmu - sāpes vēderā, vemšana un caureja. Tāpat ir arī ar iekaisumiem citos orgānos.

Eksperti uzskata, ka tā izpaužas ķermeņa reakcija brīdī, kad tas cīnās ar vīrusu. Ārste Nazima Patana, kurā strādā Kembridžas Pediatriskajā intensīvās terapijas nodaļā, atklāja, ka līdzīgi gadījumi novēroti arī Spānijā un Itālijā. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu