"Valsts ir kā radīta pašizolācijai." Ārvalstu medijos Covid-19 sakarā atkal pavīdējis Latvijas vārds (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

ASV medijs "Washington Post" veido rakstu sēriju "Pastkartes no nervozās pasaules". Pēdējā publikācijā 15. maijā redzams, ka uz ASV redakciju atceļojusi arī pastkarte no Rīgas, atklājot, kā Latvijā sokas ar Covid-19 apkarošanu.

Par Latviju medijam pastāstījis krievu žurnālists Leonīds Ragozins, kurš Latvijā dzīvo kopš 2014. gada.

"Līdzīgi kā garlaikots tūrists kruīzā pa Baltijas jūru, vīruss ātri izskrēja pa galvenajiem Rīgas apskates objektiem un devās prom, neradot nopietnu kaitējumu. Apstiprināto Covid-19 gadījumu skaita pieaugums katru dienu parasti ir viencipara skaitlis, testējot uz vienu iedzīvotāju vairāk nekā vidēji Eiropā," raksta Leonīds.

"Latvija sevi dēvē par intravertu tautu. Valsts ir kā radīta pašizolācijai.

Vietējie joko par to, ka pludmalē ir cilvēku drūzma, kaut vai tur ir redzami vien divi cilvēki. Vairs nav attaisnojumu, lai ļautos neveselīgiem ieradumiem un izvairītos no skriešanas vai garām pastaigām. Esmu audzējis vidējo noskrējiena attālumu no niecīgajiem diviem kilometriem līdz 10."

"Kādam, kurš oriģināli ir nācis no Latvijas milzu kaimiņvalsts Krievijas, būt iesprostotam mazā valstiņā no sākuma var šķist klaustrofobiski. Bet drīz es sāku izbaudīt savas ierobežotās ģeogrāfiskās iespējas ceļot. Šonedēļ atvērās robežas ar divām citām Baltijas valstīm - Igauniju un Lietuvu.

Mūsu iespējamās ceļošanas diapazons palielinājies par milzīgiem 400 kilometriem. Tas man liek justies kā Kolumbam. Vai kā hobitam, kas pēkšņi saskaras ar milzīgu un bīstamu pasauli," vēstī Leonīds.

Jau vēstīts, ka Latvijā kopā veikti 88 405 izmeklējumi, saslimušas 1008 personas un 662 izveseļojušās, bet 19 cilvēki miruši. Patlaban 17. maijā kopumā stacionāros ārstējas 24 pacienti: 21 pacients ar vidēji smagu, bet divi pacienti ar smagu slimības gaitu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu