"Bayern" atgūst četru punktu vadību bundeslīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas futbola bundeslīgā kārtējo soli pretī astotajam valsts čempiona titulam pēc kārtas spērusi Minhenes "Bayern" vienība, kas viesos pārspēja Berlīnes "Union", atjaunojot četru punktu pārsvaru pār sekotājiem.

"Bayern" viesos svinēja uzvaru pār "Union" ar 2:0 (1:0).

Jau 19.minūtē bumba pabija mājinieku vārtos, taču pēc VAR saukšanas palīgā videoatkārtojumu sistēma konstatēja, ka Tomass Millers pirms vārtu gūšanas bija aizmugurē.

40.minūtē savus kārtējos vārtus sezonā guva par vienu no šā brīža labākajiem uzbrucējiem pasaulē uzskatītais polis Roberts Levandovskis, kura ģimenē maija sākumā ienāca otrā meita Laura. Pēc Nevena Subotiča pārkāpuma savā soda laukumā Levandovskis viesus vadībā izvirzīja ar 11 metru soda sitienu. Tas bija pirmais sitiens pa mājinieku vārtiem, kuri šajā rādītājā līdz tam viesus bija pārspējuši ar 1:0.

80.minūtē pārsvaru dubultot izdevās aizsargam Benžamēnam Pavāram, kurš no vārtsarga laukuma ar galvu vārtos bumbu trieca pēc Džošua Kimmiha izpildītā stūra sitiena, - 2:0.

Citā svētdienas spēlē "Koln" savā laukumā nespēja noturēt pārsvaru pret "Mainz", mačam noslēdzoties neizšķirti 2:2 (1:0).

Jau sestajā minūtē Marks Uts ar 11 metru soda sitienu atklāja rezultātu, izvirzot mājiniekus vadībā. 53.minūtē Florians Kaincs pēc uz maiņu otrajā puslaikā nākušā Dominika Drekslera piespēles pārsvaru dubultoja, taču uzvaru mājiniekiem neizdevās izcīnīt.

61.minūtē precīzs bija pirms piecām minūtēm laukumā nākušā Taivo Avoniji sitiens, bet spēles galīgo rezultātu 11 minūtes vēlāk fiksēja Pjērs Kundē - 2:2.

Iespējams, ka mājinieki divus punktus zaudēja tāpēc, ka pirmoreiz 11 gadu laikā stadionā savu komandu neatbalstīja tās talismans āzis Hēness IX. To neatļauj medicīniskais protokols.

Kopvērtējuma vadībā ar 58 punktiem 26 spēlēs ir Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 54 punktiem seko Dortmundes "Borussia", tālāk ar 52 punktiem ir Menhengladbahas "Borussia", bet ceturto vietu ar 51 punktu ieņem "Leipzig". Piecinieku ar 47 punktiem 25 dueļos noslēdz Leverkūzenes "Bayer", kas tuvāko sekotāju apsteidz par astoņiem punktiem.

Vācijas bundeslīgā spēles nebija notikušas kopš 11.marta un tā kļuvusi par pirmo elites turnīru, kurā atsācies čempionāts. No vāciešu sekmēm zināmā mērā būs atkarīga arī citu futbola līgu un profesionālā sporta atsākšanās.

Pēdējā kārtas spēlē pirmdien vēl viena pretendente uz medaļām Leverkūzenes "Bayer" viesosies pie Brēmenes "Werder".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu