Par rekordlielu summu izsolē pārdots Maikla Džordana pirmais "Air Jordan" apavu pāris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP / Scanpix

Basketbola apavu entuziasts Džordans Gelers ir pārdevis leģendārā Maikla Džordana pirmo "Air Jordan" apavu pāri, kuru rotā arī basketbolista paraksts. Summa, no kuras pircējs ir šķīries, lai tiktu pie kārotajiem apaviem, ir rekordliela, vēsta "CBS Sports".

Tiek ziņots, ka "Air Jordan" pirmais apavu pāris, ko spēlēs valkājis arī pats Džordans izsolē ir pārdots par 560 tūkstošiem ASV dolāru (517 tūkstoši eiro), lai gan sākotnēji tika lēsts, ka apavu vērtība varētu būt no 100 līdz 150 tūkstošiem ASV dolāru.

Nav zināms precīzs laiks, kurā Džordans būtu šos apavus valkājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs, bet ir iespējams aprēķināt, ka tas noticis laika periodā no 1985. gada februāra līdz 29. oktobrim, ņemot vērā Džordana gūto savainojumu 1985./1986. gada sezonā.

Kā minēts uz apaviem ir Džordana paraksts. Abi apavi arī nav viena izmēra, Džordana kreisā kāja bija nedaudz mazāka (46 izmērs Eiropas skalā) nekā viņa labā (46.5 Eiropas skalā).

Foto: Reuters/ScanPix

"Šīs ir visu laiku ikoniskākās botes," izteicās nu jau bijušais apavu pāra īpašnieks un sporta apavu muzeja "Shoezejum" radītājs Džordans Gelers. "Būt par šo apavu īpašnieku ir bijis liels gods, bet, ņemot vērā publicitāti, kas radusies ap Maiklu Džordanu viņa dokumentālās filmas dēļ, mēs ar sievu nolēmām, ka šobrīd būtu īstais mirklis apaviem atrast jaunu īpašnieku."

560 tūkstoši ASV dolāru ir jauns rekords summai, kas samaksāta par kāda apavu pāra iegādi. Iepriekš dārgākā apavu pāra rekords ar 437,5 tūkstošiem ASV dolāru (404 tūkstoši eiro piederēja "Nike" skriešanas botēm ar nosaukumu "Moon Shoe".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu