Aizsaulē devies olimpiskās daiļslidošanas leģenda Rons Ladinktons

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

85 gadu vecumā mūžībā devies leģendārais amerikāņu daiļslidotājs un treneris Rons Ladinktons.

Savas daiļslidošanas karjeras laikā Ladinktons pāru disciplīnā četras reizes pēc kārtas kļuva par ASV čempionu, slidojot kopā ar savu pirmo sievu Nensiju Rulāru. 1960. gada olimpiskajās spēlēs Ladinktons kopā ar Rulāru izcīnīja bronzas godalgas.

Tiesa, būtiskāko pienesumu daiļslidošanas sportam Ladinktons deva, būdams trenera amatā. Vairāk nekā 40 gadu garās trenera karjeras laikā Ladinktona vadībā olimpiskajās spēlēs startējuši vairāk nekā 30 sportisti, tai skaitā 1984. gada Olimpiādes sudraba medaļnieki pāros Pīters un Kitija Kareteri.

Kad 2010. gadā Ladinktons noslēdza trenera gaitas, viņa vadībā sportisti bija startējuši deviņās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Divkārtējais olimpietis Skots Gregorijs, par savu mūžībā aizgājušo treneri izteicies šādi: "Ladijs [Ladinktona iesauka] bija tik varens un lielisks cilvēks. Visi pret viņu attiecās ar vislielāko cieņu. Viņš bija tik labs slidotājs un treneris, ka brīžiem pat bija bail doties uz nodarbību, jo vēlējies rādīt tikai un vienīgi savu labāko sniegumu."

1999. gadā Ladinktons tika iekļauts daiļslidošanas slavas zālē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu