Alkohola reibumā un bez šofera tiesībām. Vīrietis Gaujienas pusē ar 170 km/h lielu ātrumu cenšas aizbēgt no policijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkometrs. Ilustratīvs attēls.
Alkometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē Vidzemē aizturēts kāds iereibis autovadītājs bez tiesībām, kurš pa šoseju pārvietojās ar ātrumu 170 kilometri stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz Vidzemes šosejas fiksēja kādu automašīnu "Škoda", kura pārvietojās ar ātrumu 170 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Reaģējot uz pārkāpēju, policisti vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un sāka bēgšanu, braucot Gaujienas virzienā.

Netālu no Gaujienas automašīna apturēta. Noskaidrots, ka transportlīdzekli vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis, kuram nav transportlīdzekļa vadītāja tiesības. Tāpat no vīrieša izelpas bija jūtama alkoholam raksturīga smaka.

Pārbaudot vadītāju, vīrieša izelpā konstatētas 2,15 promiles. Vadītājs atzina, ka mēģinājis aizbēgt no policijas, bet tas nav sanācis.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, ir paredzēta kriminālatbildība. Tāpat vīrietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par bēgšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu