Internetā ievietota video dēļ Pakistānā izpilda "goda slepkavību" divām pusaudzēm (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Pakistānā ģimenes locekļi nogalinājuši 16 un 18 gadus vecas pusaudzes pēc tam, kad internetā nonāca video, kurā viņas redzamas kāda vīrieša sabiedrībā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Nomaļā ciematā Pakistānas Ziemeļvaziristānas provincē dzīvojošās meitenes nošāva vīriešu dzimuma radinieki. Ģimene viņas apglabāja.

Vietējā policija apstiprināja, ka aizturējusi vienas jaunietes tēvu un otras brāli. Meklēšanā ir vēl divi ģimenes locekļi, kuri turēti aizdomās par līdzdalību slepkavībās.

Mazāk nekā minūti garais video uzņemts pagājušogad, taču sociālajos tīklos tika ievietots tikai pirms dažām nedēļām. Policija norāda, ka meklējot trešo tajā redzamo jauno sievieti, lai nepieļautu, ka viņu piemeklē tāds pats liktenis.

Reģionos, kas atrodas pie Pakistānas robežas ar Afganistānu, sievietes tiek dažādos veidos stingri ierobežotas un nereti bez pavadoņa netiek izlaistas no mājām. Par "goda slepkavību" upuriem galvenokārt kļūst sievietes, kuras atļāvušās pārkāpt kādu no daudzajiem noteikumiem un tiek vainotas ģimenes goda "aptraipīšanā".

Saskaņā ar aktīvistu aplēsēm ik gadu tiek pastrādātas līdz 1000 "goda slepkavībām".

Pakistānā šis jautājums no jauna aktualizējās pagājušā gada septembrī, kad trīs vīriešiem tika piespriests mūža ieslodzījums par trīs sieviešu nogalināšanu Kohistānā, jo viņas bija nofilmētas dziedam un aplaudējam kāzu ceremonijā 2011. gadā. Sieviešu mirstīgās atliekas tā arī netika atrastas.

Lai arī "goda slepkavības" ir nelikumīgas, iepriekš slepkavas varēja palikt nesodīti, ja upures ģimene apžēloja vainīgo. Tagad par slepkavības pastrādāšanu pienākas mūža ieslodzījums.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu