Advokātam par aptuveni 9000 eiro piesavināšanos piespriež nosacītu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiro banknotes un rokas.
Eiro banknotes un rokas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa par aptuveni 9000 eiro piesavināšanos kādam advokātam piespriedusi nosacītu cietumsodu, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Tiesa vīrietim piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, sodu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, būdams zvērināts advokāts, 2007.gada aprīlī no cietušās personas pieņēma atbildīgā glabāšanā naudu 10 000 eiro apmērā, par to noformējot paraksta zīmi.

Kad cietusī persona vērsās pie apsūdzētā ar pieprasījumu atgriezt viņam glabāšanā nodoto naudu pilnā apmērā, apsūdzētais uz cietušās bankas kontu pārskaitīja 1070 eiro. Pēc atkārtotiem pieprasījumiem atgriezt atlikušo glabāšanā nodoto naudu, apsūdzētais tīši, prettiesiski, mantkārīgu motīvu vadīts, pretēji uzticētajam mērķim, nolēma viņam glabāšanā nodoto naudu paturēt sev, iegūstot to savā nelikumīgā valdījumā.

Tiesa arī pieņēma lietā blakus lēmumu par liecinieka iespējamo kriminālatbildību, par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu kriminālprocesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu