Foto un video ⟩ Ukrainā desmitiem surogātmāšu iznēsāti zīdaiņi netiek pie saviem vecākiem Covid-19 dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki desmiti zīdaiņu, kurus dzemdējušas Ukrainas surogātmātes, ir ieslodzīti Ukrainā un netiek pie saviem vecākiem ārvalstīs, jo valsts robežas joprojām ir slēgtas, vēsta raidsabiedrība CNN.

Ukrainas amatpersonas strādā pie tā, lai palīdzētu jaundzimušo vecākiem saņemt atļaujas ieceļot valstī.

Foto: EPA/Scanpix

Reprodukcijas klīnika "BioTexCom" tiešsaistē ievietotā videoklipā norādīja, ka 46 mazuļi pašlaik atrodas viņu aprūpē viesnīcā "Venice", kas atrodas Kijevā, kuru cer sasniegt vecāki no ASV, Lielbritānijas, Spānijas un citām valstīm, lai viņi varētu aizvest mājās savus bērnus.

"Mēs lūdzam citas valstis izdarīt izņēmumu un ļaut saviem pilsoņiem apvienoties ar bērniem," video sacīja "BioTexCom" advokāts Deniss Hermans.

Foto: EPA/Scanpix

Klīnikas video internetā ieguvis ļoti lielu popularitāti.

Kopumā visā valstī ieslodzīti aptuveni 100 surogātmāšu iznēsāti mazuļi, kuri gaida savus vecākus. Ja Ukrainā robežas paliks slēgtas, aptuveni 1000 bērnu varētu palikt bez vecākiem.

Foto: REUTERS/Scanpix

Ukraina ir viena no pasaules valstīm, kas nav aizliegusi komerciālo surogāciju, un tās klīnikas piedāvā konkurētspējīgas cenas salīdzinājumā ar citām valstīm. Ukrainā 2015. gadā bija vērojams pieprasījuma pieaugums, pēc tam, kad vairākas Āzijas valstis aizliedza šo praksi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu