Slavenais Gordons Remzijs dalās ar padomu, kā sagriezt sīpolu bez nekārtības un asarām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šefpavārs Gordons Remzijs.
Šefpavārs Gordons Remzijs. Foto: AP/Scanpix

Sīpola griešana ne velti ir izpelnījusies tik daudzas epizodes komēdijas žanra filmās - ir patiešām izaicinoši sagriezt šo latviešu virtuvē tik labi pazīstamo sīpolu bez asarām un neviendabīgas formas gabaliņiem. Šefpavārs Gordons Remzijs atklājis, ka tas nemaz nav sarežģīti, vēsta portāls "Receptes".

Sīpols latvieša virtuvē ir garšaugs, ko pievienojam kā zupām, mērcēm un sacepumiem, tā arī salātiem un uzkodām. Ja tā griešana tev mēdz sagādāt problēmas, tad ir laiks ieklausīties Gordona Remzija padomā.

Kad esi izvēlējies nepieciešamo sīpolu, jāatceras galvenais nosacījums - nenogriez saknes daļu. Kāpēc? Tam ir divi svarīgi iemesli:

  1. Nogriežot saknes daļu, sīpols tūlīt sāk izdalīt sulu, kas liks tev raudāt;
  2. Bez saknes daļas sīpola slāņi vairs neturas kopā.

Tātad viss ir vienkārši, nomizo sīpolu, atstājot saknes daļu. Pārgriez to uz pusēm, un tad jau tālāk process zināms - veic vertikālus un horizontālus iegriezumus, pirms smalcini sīpolu, izvēloties nepieciešamo gabaliņu lielumu. 

Griešanai šādi sagatavotu sīpolu būs daudz vieglāk noturēt rokā un sasmalcināt, jo tā gabaliņi neslīdēs nekur projām. Vienādi sagriezti un bez riska sevi savainot - izmēģini!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu