"Noteikti negribu norakstīt šo sezonu." Lebrons Džeimss dedzīgi vēlas atgriezties basketbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Lebrons Džeimss dedzīgi vēlas, lai NBA sezona atsāktos, tiklīdz Covid-19 pandēmija vairs neapdraudēs spēlētāju un viņu ģimeņu veselību, basketbolists pirmdien teica raidījumā "WRTS: After Party".

Džeimss, runājot multimediju platformas "uninterrupted.com" raidījumā "WRTS: After Party", sacīja, ka cer uz NBA sezonas atsākšanos pēc iespējas drīzāk.

"Noteikti negribu norakstīt šo sezonu," sacīja Džeimss, kura pārstāvētā "Lakers" vienība joprojām atrodas Rietumu konferences vadībā, NBA apturot spēles 11.martā pēc koronavīrusa konstatēšanas Jūtas "Jazz" centra spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Vīruss pārtrauca pasaules sporta norises, taču pēc realizētajiem pasākumiem tā apturēšanai sports ir sācis izrādīt dzīvības pazīmes.

Vācijas bundeslīga kļuva par pirmo Eiropas futbola līgu, kas nedēļas nogalē atsākusies pēc divu mēnešu pārtraukuma.

Ziemeļamerikā svētdien bez skatītājiem atsākās populārā NASCAR autosacīkšu sērija, un golfs debitēja televīzijas labdarības pasākumā, kurā piedalījās Rorijs Makilrojs un Dastins Džonsons.

NBA tāpat kā Augstākā beisbola līga (MLB), Nacionālā hokeja līga (NHL) un Augstākā futbola līga (MLS) joprojām formulē atgriešanās plānus, savukārt Nacionālā amerikāņu futbola līga (NFL) cenšas sezonu uzsākt septembrī.

"Ne tikai es un mani komandasbiedri, kā arī "Lakers" organizācija gribam spēlēt ," sacīja Džeimss. "Ir daudzi spēlētāji, kurus es personīgi pazīstu un kuri vēlas spēlēt. Tai pašā laikā mēs nevēlamies apdraudēt kāda mūsu spēlētāja vai kāda spēlētāja ģimenes locekļa veselību."

"Šī ir pandēmija, par kuru mums nav ne mazākās nojausmas, kā mēs to varam kontrolēt," saka basketbolists. "Mēs klausīsim cilvēkiem, kuri seko līdzi šai pandēmijai, seko skaitļiem, seko faktiem."

Starp nenoteiktībām, kas saistītas ar NBA sezonas atgriešanos, ir jautājums, vai tiks izspēlētas visas atlikušās regulārās sezonas spēles un vai komandas spēlēs savās mājas arēnās vai vietās, kas līgai ļaus labāk ierobežot kontaktus drošības apsvērumu dēļ.

NBA komisārs Ādams Silvers pagājušajā nedēļā spēlētājiem teica, ka līga vēl divas līdz četras nedēļas varētu pētīt slimības uzliesmojumu un novēros notikumu attīstību, pirms pieņems lēmumu par sacensību atsākšanu.

Džeimss bilst, ka viņam nepatīk ideja spēlēt bez līdzjutēju klātbūtnes, taču pirmdien viņš vienkārši vēlas atgriezties laukumā.

"Jūs zināt, es vēlos atgriezties darbībā," teica "Lakers" superzvaigzne. "Man patīk basketbols. Es zinu, cik iedvesmojošs tas ir, un zinu, cik iedvesmojošs ir pats sports."

"Cik drīz vien iespējams, mēs labprāt atgriezīsimies laukumā, lai priecētu mūsu līdzjutējus ar basketbola spēli."

"Lakers" pieder otrs labākais rādītājs līgā aiz Austrumu konferences līderiem no Milvoki "Bucks", un losandželosieši jau var būt droši par vietu izslēgšanas mačos, kuriem bija jāsākas aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu