Ķīnā pieaug bažas par jaunu Covid-19 uzliesmojumu. 108 miljoni iedzīvotāji dzīvo karantīnā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Aptuveni 108 miljoniem Ķīnas ziemeļaustrumu provincēs atkal nācies doties karantīnā, kad jauns Covid-19 uzliesmojums provincē radījis jaunas bažas par epidēmijas otro vilni, vēsta ASV aģentūra "Bloomberg". 

Ieviešot stingrus ierobežojumus cilvēku kustības brīvībai un noslēdzot veselas pilsētas, Ķīnai lielā mērā izdevās pakļaut kontrolei jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Taču pēc jauniem lokāliem uzliesmojumiem Ķīnas ziemeļaustrumu provincēs pieaugušas bažas par inficēšanās otro vilni. 

Jauni karantīnas pasākumi noteikti Ķīnas ziemeļaustrumu provincēs Dzjiliņā un Liaoninā. Šāds solis raisījis neizpratni daudzos vietējos iedzīvotājos, kuri uzskatījuši, ka grūtākais posms Covid-19 epidēmijā Ķīnā jau ir aiz muguras. 

Jaunu inficēšanās gadījumu skaits Ķīnas ziemeļaustrumos sāka palielināties pirms aptuveni divām nedēļām. Šobrīd nav līdz galam skaidrs, kas izraisījis jauno inficēšanās vilni, tomēr vietējās amatpersonas pauž viedokli, ka vīrusa atgriešanos varētu būt veicinājuši cilvēki, kas atgriezušies no Krievijas, kur šobrīd vērojama strauja Covid-19 izplatība. 

Covid-19 izplatībā sākās Ķīnas pilsētā Uhaņā pagājušā gada beigās. Šā gada marta beigās Ķīna paziņoja par epidēmijas apturēšanu. 

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Ķīnā ar Covid-19 kopumā inficējās vairāk nekā 84 000 cilvēku, no kuriem aptuveni 4600 nomira. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu