Gobzems aicina lemt par ārkārtējās situācijas izbeigšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Aldis Gobzems
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems šodien debatēs Saeimā aicināja pieņemt lēmumu par ārkārtējās situācijas izbeigšanu.

Gobzems vērsa uzmanību par to, starptautiskajos medijos Latvija ir atzīta par veiksmes stāstu Covid-19 izplatības mazināšanā. Tāpēc, ja jau "neveiksmīgā" Igaunija ir izbeigusi ārkārtējo situāciju, tad tas būtu jādara arī Latvijai, ļaujot cilvēkiem strādāt, izteicās deputāts.

Ņemot vērā vairākus noraidītos opozīcijas priekšlikumus, Gobzems arī aicināja koalīcijas pārstāvjus "nebalsot pret Latvijas cilvēkiem". Viņš atvainojās par vulgāru salīdzinājumu, ka opozīcija piedāvā piešķirt iedzīvotājiem "sīknaudu" un kritizēja valdību veidojošās partijas, ka "pat to jūs noraidāt". 

Politiķis pauda viedokli, ka ārkārtējā situācija esot izdevīga tikai tam, ka pašlaik ir "sagrābta" Rīgas dome. Tāpat tā, viņaprāt, nepieciešama, lai veiktu iepirkumus bez konkursiem un lai gandrīz 300 miljonus eiro piešķirtu "airBaltic". 

Kā ziņots, Latvijā ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības mazināšanai noteikta līdz 9.jūnijam.

Lai gan deviņas nedēļas ilgusī ārkārtējā situācija Igaunijā naktī uz 18.maiju beigusies, tas nenozīmē tūlītēju atgriešanos pie agrākās dzīves kārtības, norādījis Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks.

Pēc viņa teiktā, daudzi Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi tiks atcelti tikai pakāpeniski.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu