Video ⟩ 11 gadus vecs puisēns pārsteidz pasauli ar vēl neredzētu skeitborda triku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

11 gadus vecais brazīlietis Gais Kurijs ir izdarījis tādu skeitborda triku, kas līdz šim nav izdevies vēl nevienam.

Vairāk nekā pirms divām dekādēm leģendārais Tonijs Hauks lēcienā spēja veikt divarpus apgriezienus jeb tā saucamo 900 grādu apgriezienu. Vairāk uz tā dēvētās vertikālās rampas līdz šim nebija iespējis neviens.

2012. gadā gan 1080 grādu apgriezienu izdevās veikt amerikānim Tomam Skāram, tomēr tas tika izdarīts uz tā dēvētās mega rampas, kas ļauj sportistam ar skrituļdēli braukt lielākos ātrumos, līdz ar to arī palēkties augstāk.

Tagad 1080 grādu lēciens ir izdarīts arī uz vertikālās rampas un to paveica kāds 11 gadus vecs brazīliešu puisēns vārdā Gais Kurijs, kurš vēsturisko triku izdarījis uz rampas, kas izbūvēta viņa vecmāmiņas mājas teritorijā.

Video: Kurijs izdara 1080 grādu lēcienu

"Es nodomāju: "Kas tikko notika?" Uzreiz video nosūtīju saviem mīļākajiem skeitbordistiem Tonijam Haukam, Bobam Bernkvistam un Nīlam Mimam. Vispirms man izdevās izdarīt 540 grādu apgriezienu, tad 720 grādu, 900 grāda un tagad tiku galā arī ar 1080 grādiem. Biju jaunākais, kurš spēja izdarīt visus šos trikus. Un tagad esmu vienīgais, kurš 1080 grādu apgriezienu ir izdarījis uz vertikālās rampas," sarunā ar portālu "Reuters" izteicās Kurijs.

Skeitbordings savu olimpisko debiju piedzīvos 2021. gada Tokijas Olimpiādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu