"Viņam pie pieres pielika ieroci." Zināmas jaunas detaļas par laupīšanu Iecavā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc Iecavas pusē notikušās laupīšanas aizturēti divi aizdomās turamie, un nu par notikušo pastāstījuši arī cietušie. Par notikumu gaitu ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Bruņotu laupīšanu un bailes par savu un tuvinieku dzīvību nedēļas nogalē pārdzīvoja Renebušu ģimene, kuri dzīvo Iecavas pusē. Agri no rīta mājas viesistabā ienāca divi maskās tērpti vīrieši, rokās turot ieroci. Pirmā noziedzniekus satika vecmāmiņa Rota. Viņa atceras, ka vienam no vīriešiem bijis revolveris un viņš lauzītā latviešu valodā prasījis padzerties.

"Es nedzirdēju vispār neko, tikko biju paēdusi brokastis. Iznāku no virtuves un skatos, ka stāv divi vīrieši. Prasīja dzert," atceras Rota.

Rota laipni sagādāja krūzītes pilnas ar ūdeni, bet vīrieši tikmēr atradās istabās un meklēja ko vērtīgu. Sākotnēji sirmgalve domāja, ka tie varbūt ir kādi mazmeitas draugi, kas cenšas pajokot, tāpēc policiju neizsauca.

Arī mazmeita nezināja, ka pa saimniecību siro laupītāji. Dace Renebuša dzīvo blakus mājā, minūtes gājienā no vecmāmiņas. Šajā ēkā noziedznieki atrada nākamos upurus, pret kuriem tika lietotas skarbas iebiedēšanas metodes.

"Kad tētis piecēlās, viņam pie pieres pielika ieroci un pateica, lai paliek uz vietas un nekustas. Suns, kas dzīvo mums mājā, skrēja vienam no viņiem virsū, un uz suni tika raidīts šāviens. No tā šāviena mēs pamodāmies, un es atvēru durvis savā istabā. Tikmēr viens no vīriešiem jau bija pie manām durvīm – es centos tās aizbīdīt ciet, bet viņš durvis atrāva un pielika ieroci man pie ribām," stāstīja Dace.

Suns, uz kuru šāva, nav cietis. Dace nojauta, ka ierocis varbūt ir paredzēts tikai trokšņa radīšanai, bet uz šo teoriju paļauties nedrīkstēja.

"Kad ierocis bija pie ribām, domāju, ka gals klāt. Domāju, ka tāpat arī tētim," viņa turpināja.

Tika nozagti mobilie telefoni un dārglietas. Laupītāji no Daces izspieda arī pagalmā stāvošās automašīnas "Nissan Navara" atslēgas, ar kuru viņi devās prom. Policija pēcāk nozagto spēkratu atrada Baldones novadā, aptuveni 30 kilometrus tālāk. Tas bija sadedzināts. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un aizturēti divi potenciālie noziedznieki.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu