Video ⟩ Smaga avārija Rīgā. Pēc sadursmes ar vieglo automašīnu daudzstāvu ēkas sienā ietriecas trolejbuss (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Dmitrij Janson

Trešdien, 20. maijā, Rīgā, Ķengaragā, notikusi smaga sadursme, kurā iesaistīts trolejbuss, portālu "Apollo" informēja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Foto: "Apollo" aculiecinieks

Grāvīte pavēstīja, ka ap plkst. 17.25 policijā saņemts izsaukums uz Prūšu un Bultu ielas krustojumu, kur notikusi trolejbusa un vieglās automašīnas "Mercedes-Benz" sadursme. Tās rezultātā trolejbuss nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca dzīvojamās mājas sienā, nodarot tai bojājumus. 

Negadījumā cietušas sešas personas, kas atradušās trolejbusā un arī vieglajā automašīnā.

Policijas pārstāve pavēstīja, ka pagaidām ir pilnībā slēgta satiksme Prūšu ielā no Rušonu ielas līdz Bultu ielai.

Jaunākā informācija liecina, ka ap plkst. 18.30 transporta kustība notikuma vietā ir atjaunota.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja "Rīgas Satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, trolejbuss ir braucis pa Prūšu ielu, kad no Bultu ielas ir izbraukusi vieglā automašīna. Pagaidām nav zināms, vai trolejbusa vadītājs ir mēģinājis izvairīties no negadījuma, tomēr tā rezultātā trolejbuss iebrauca dzīvojamajā ēkā.

Dzīvokļa iemītniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka trolejbuss ietriecies sienā vietā, kur bijusi novietota viņas mātes gulta. Nelaimes brīdī gan istabā neviens nav atradies. Pēc viņas teiktā, trolejbusa stanga iztriekusies caur istabu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA sacīja, ka trolejbuss, iebraucot ēkas sienā, izsitis apmēram divus kvadrātmetrus lielu caurumu. Viņa teica, ka notikuma vietā bija ieradies Rīgas Būvvaldes būvinženieris.

Pēc dzīvokļa iemītnieces paustā, dzīvoklī uzturēties neesot liegts. Esot piedāvāts pagaidām caurumu aizklāt ar plēvi.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns pavēstīja, ka ēku, kuras sienā iebrauca trolejbuss, ir apsekojis būvvaldes būvinspektors un nekādas plaisas konstrukcijās nav konstatējis. Līdz ar to arī apdraudējums, kā rezultātā būtu jāveic cilvēku evakuācija, nav konstatēts.

Pēc Butāna sacītā, rīt notikuma vietā ieradīsies nama pārvaldnieks ar savu būvinženieri. Plānots, ka viņi noņems nost ēkas apšuvumu, lai vēl detalizētāk izvērtētu situāciju. Ēkai nodarīto bojājumu apsekošanā piedalīsies arī Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektors.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu