Pirms slavenās "gripas spēles" Džordanam "saindēto" picu piegādājis "Bulls" fans

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP / Scanpix

1997. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piektajā finālspēlē Maikls Džordans laukumā devās ar manāmām veselības problēmām. Daudzi fani, tai skaitā arī Džordana treneris, ir spekulējuši, ka pirms spēles basketbolists saindējies ar picu. Ar viedokli par notikušo nācis klajā arī vīrs, kurš pagatavoja minēto ēdienu.

Fināla piektajā mačā Soltleiksitijā pret Jūtas "Jazz" Džordans jutās ļoti slikti, jo naktī bija vēmis un nespēja aizmigt. Mačs plaši zināms kā Džordana "gripas spēle", jo tika uzskatīts, ka basketbolists bijis slims ar gripu.

Tomēr dokumentālajā seriālā "The Last Dance" Džordans atklāja, ka naktī pirms spēles pasūtījis picu. To esot piegādājuši pieci vīri, bet pēc picas apēšanas "Bulls" līderis juties ļoti slikti, visu nakti mokoties ar nelabumu.

Džordans lika noprast, ka picu pagatavotāji bijuši "Jazz" fani, tādējādi mēģinot savas pilsētas klubam gaidāmajā spēlē dot priekšrocību.

NBC gan ziņo, ka picu gatavojis un piegādājis kāds "Bulls" fans, tāpēc to darījis ar īpašu rūpību un piesardzību.

Kreigs Faits toreiz bija "Pizza Hut" restorāna menedžera palīgs. Kad restorāns saņēma pasūtījumu no viesnīcas, kur bija apmetusies "Bulls" komanda, tika pieļauta iespēja, ka to veicis kāds no komandas.

Par spīti tam, ka teju visi pārējie Jūtas basketbola fani atbalstīja vietējo komandu, Faits bija "Bulls" fans un pasūtījumam piegāja ar vislielākajām rūpēm.

"Nolēmu pats pagatavot picu, lai nekas nenoietu greizi. Arī šoferim pateicu, ka viņš mani aizvedīs, lai es pats to piegādātu. Picu pagatavoju labi. Mazgāju rokas un sekoju visām instrukcijām. Vairākus mēnešus pēc tam mani darbā ķircināja. Teica, lai nekādā gadījumā nemazgāju rokas - kāds vēl saindēsies," stāstīja Faits.

Tāpat Faits skaidroja, ka picu viņš piegādājis kopā tikai ar šoferi nevis piecām personām, kā tas tika minēts iepriekš.

Džordana treneris Tims Grovers gan uzstāja, ka pie vainas Džordana sliktajai pašsajūtai bijusi saindēšanās ar ēdienu: "Neesmu dzirdējis par gripu, kas var tevi sagraut tik ātri, bet es zinu, cik maz laika vajag, lai par sevi liktu manīt saindēšanās ar ēdienu."

Vēl viena NBA fanu vidū izplatīta teorija par Džordana sliktās pašsajūtas iemesliem ir pavisam vienkārša - leģendārajam basketbolistam, kurš mīlēja uzdzīvot, esot bijušas paģiras. Tiesa, šāda teorija ir tikai spekulāciju līmenī un tai nav publiski izskanējis neviens pamatojums.

"Bulls" minētajā spēlē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 90:88, bet Džordans maču noslēdza ar 38 punktiem.

Video: Spilgtākie momenti no Džordana "gripas spēles"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu