Video ⟩ Atrasts pēdējais video, kurā redzams Tasmānijas vilks. Šī šķirne tiek uzskatīta par izmirušu jau 80 gadu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Tiek uzskatīts, ka šķirnes vilki jeb Tasmānijas vilki izmira pirms 84 gadiem. Kopā pasaulē tādu ir ne vairāk kā ducis, savukārt video, kuros šo dzīvnieku izdevies notvert, nepārsniedz trīs minūtes.

Jauni materiāli, kuros redzami šie dzīvnieki, tika atrasti Austrālijas Nacionālā filmu un skaņu arhīva krātuvē. Tie tika digitalizēti 4K formātā. Video redzams, kā apjucis vilks, kura vārds ir Bendžamins, klīst savā būrī, kamēr divi cilvēki no ārpuses to krata.

Video ilgums ir vien 22 sekundes un tas uzņemts Austrālijas zooloģiskajā dārzā "Bomaris" 1935. gadā, 18 mēnešus pirms Bendžamina nāves. Tieši pēc viņa nāves šos vilkus sauca par izmirušiem. Dzīvnieka nāves datums - 1936. gada 7. septembris. Visticamāk, ka ieraksts ar Bendžaminu ir viens no pēdējiem, kas jebkad veikts, piedaloties šķirnes vilkam.

Uzskata, ka video autors ir austrāliešu režisors Sidnijs Kuks. Precīzi to apgalvot nav iespējams, jo filmas saglabātajā eksemplārā tas nav minēts.

Neskatoties uz oficiālajiem datiem, austrālieši regulāri ziņo, ka redzējuši tilacīnus jeb Tasmānijas vilkus. Kopš 2016. gada par dzīvnieka manīšanu ir ziņots astoņas reizes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu