Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Foto ⟩ Noplēsta lūpa un "cirvja trauma" - visu laiku šausminošākās brūces boksa ringā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons pret Evanderu Holifildu
Maiks Taisons pret Evanderu Holifildu Foto: AP/Scanpix

Viens no iespējamajiem Taisona atgriešanās cīņas pretiniekiem ir viņa senais naidnieks Evanders Holifilds. Abu leģendu otrajā cīņā Taisons pretiniekam nokoda daļu auss, kas kļuva par vienu no visu laiku asiņainākajiem un skandalozākajiem mirkļiem ringā. Turpinājumā dažas no visu laiku brutālākajām traumām boksa cīņās.

Holifilda auss

1997. gadā Holifilds un Taisons boksa ringā reizē izgāja jau otro reizi. Pirms gada Taisons pretiniekam piekāpās ar 11 raunda tehnisko nokautu. Pēc cīņas Dzelzs Maiks sūdzējās, ka viņa pretinieks cīņas gaitā vairākkārt izdarījis sitienus ar galvu, kas, protams, ir neatļauts paņēmiens.

Abu smagsvaru otrajā cīņā Taisona nervi neizturēja, jo, viņaprāt, Holifilds turpināja iet pa pirmajā cīņā iesākto neatļauto paņēmienu taku. Trešā raunda noslēgumā Taisons nokoda daļu no pretinieka auss, bet cīņa netika apstādināta. Duelim atsākoties, Dzelzs Maiks vēlreiz ķērās pie pretinieka auss. Šajā reizē gan cīņa tika pārtraukta un Taisons saņēma diskvalifikāciju.

Luiss iznīcina Kļičko kreiso uzaci un vaigu 

2003. gadā WBC čempions smagajā svarā bija Lenokss Luiss. Cīņu par čempiona jostu pret britu aizvadīja Vitālijs Kļičko, kurš pie minētās jostas tika tikai pēc tam, kad Luiss noslēdza karjeru.

Tā tas notika, jo abu bokseru cīņa tika apstādināta sestajā raundā, Kļičko brutālo brūču dēļ. Lai sašūtu visas brūces uz ukraiņu boksera sejas bija nepieciešamas veselas 50 šuves.

"Antīkā" asinspirts 

Muhameds Ali daudzu acīs ir visu laiku labākais bokseris. Savukārt britu Henriju Kūperu pavisam noteikti var dēvēt par vienu no visu laiku sīkstākajiem vīriem.

Kūpers ar Ali boksa ringā tikās divas reizes un abās no tām piedzīvoja zaudējumu. Sevišķi asiņaina bija abu bokseru cīņa 1966. gadā, kad duelis tika apturēts sestajā raundā, pēc tam kad milzu brūces bija atvērtas uz Kūpera labās acs, deguna un pat pleca.

Džeka "cirvja trauma" 

Šī saraksta, iespējams, visdziļākā brūce tika gūta salīdzinoši nesen. 2019. gadā ringā tikās Bado Džeks un Markus Brauns. Abu bokseri cīņas vidū neveiksmīgi satriecās ar galvām. Džeks šajā epizodē bija lielākais cietējs, jo uz viņa pieres tika atvērta ļoti dziļa brūce, ko sociālo tīklu lietotāji pēcāk nodēvēja par "cirvja traumu".

Par spīti asiņainajai brūcei, cīņa netika apturēta un Džeks aizvadīja pilnus 12 raundus. Nav šaubu, ka gūtā trauma negatīvi ietekmēja boksera sniegumu, jo Džeks piedzīvoja zaudējumu pēc tiesnešu lēmuma.

Foto: Reuters/ScanPix

Taisona Fjūrija uzacs 

Pirms Taisons Fjūrijs kļuva par, iespējams, šā brīža lielāko zvaigzni profesionālajā boksā, viņš aizvadīja cīņu pret zviedru Oto Vallinu. Cīņas gaitā, virs Fjūrija labās acs tika atvērta milzu brūce, kurai pēcāk bija nepieciešamas 47 šuves.

Daudzi apskatnieki uzskata, ka brūces dēļ cīņa ir bijusi ļoti tuvu tās pārtraukšanai, bet vīram, kurš Fjūrija "stūrī" atbild par brūču aizvēršanu tomēr izdevās saglābt savu cīkstoni. Pēc 12 raundiem pacelta tika Fjūrija roka, jo visi trīs tiesneši vienbalsīgi atzina viņu par uzvarētāju.

Meisona Kārtvraita seja tiek ielikta blenderī 

Brīdinājums! Tālāk redzamais video var būt ļoti nepatīkams.

2018. gadā ringā tikās Meisons Kārtvraits un Derens Teitlijs. Abi cīkstoņi nekautrējās apmainīties ar sitieniem, tomēr precīzāks bija tieši Teitlijs, kurš lēnām pretinieka seju pārvērta par brūču un zilumu pārpildītu katastrofu.

Cīņa tika pārtraukta tās septītajā raundā, kad cīņas tiesnesis pieņēma pareizo lēmumu apturēt dueli. Teitlijs kļuva par WBO eiropas čempionu, bet Kārtvraits devās taisnā ceļā uz slimnīcu...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu