NHL spēlētāju asociācija balsojusi par sezonas turpināšanu 24 komandu formātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju asociācija (NHLPA) ceturtdienas vakarā balsojusi par sezonas turpināšanu 24 komandu formātā, vēsta situācijai pietuvināts ziņu aģentūras AP avots.

Vārdā nenosauktā persona norādījusi, ka šī balsojuma rezultāti varētu būt zināmi piektdienas vakarā. Gadījumā, ja NHLPA nolems, ka sezona jāturpina 24 komandu "play-off" formātā, tas negarantē šīs idejas realizēšanu, jo iepriekš arī būtu jāvienojas par drošības noteikumiem.

Jaunais formāts, ko pielietot ieteikusi nesen izveidotā "Atgriežamies spēlē" komiteja, paredz, ka katras konferences četras labākās komandas aizvadītu spēles savā starpā, lai iegūtu augstāku izsēto numuru, bet atlikušie 16 klubi cīnītos sērijās līdz piecām uzvarām. Pēc šīm priekšsacīkstēm arī būtu zināmas 16 Stenlija kausa dalībnieces.

Tas nozīmētu, ka par augstāk iespējami izsētajiem numuriem Austrumu konferencē cīnītos Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals" un Filadelfijas "Flyers", bet Rietumos - Sentluisas "Blues", Kolorādo "Avalanche", Vegasas "Golden Knights" un Dalasas "Stars".

Tāpat Austrumos cīņu par iekļūšanu Stenlijas kausā turpinātu Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu ierindā, Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens". 

Savukārt Rietumos par vietu izslēgšanas spēlēs spēkotos Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgari "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Arizonas "Coyotes" un Čikāgas "Blackhawks".

"Domāju, ka šis 24 komandu formāts dos vairākām vienībām, kurām iepriekš nebija cerību, sasniegt izslēgšanas spēles. Regulārajā sezonā ir 82 spēles, kas nozīmē, ka 12.pozīcijā esošajai komandai ir 6,8% iespējamība sasniegt "play-off"," teica "Hurricanes" spēlētājs Džordans Martinūks. "Neviens neko tādu iepriekš nav redzējis, bet beigās par Stenlija kausu tāpat cīnīsies 16 komandas, aizvadot spēles līdz septiņām uzvarām."

"Nedomāju, ka atradīsies scenārijs, par kuru visi būs sajūsmā. Galvenais, lai visas puses ir apmierinātas un spēj vienoties," ceturtdien teica "Predators" līderis Raiens Johansens.

NHLPA valdei lemjot par labu sezonas turpinājumam ar 24 komandām, vēl tāpat būtu jāvienojas par to, kur aizvadīt spēles. Aizvien nav zināms, cik pilsētās un kad varētu atsākties mači.

"Cenšamies paturēt prātā vairākus scenārijus un lūkojam atrast risinājumu, kas būs drošs ikviena veselībai," pauda "Atgriežamies spēlēs" komitejas loceklis un "Flyers" spēlētājs Džeimss van Rīmsdaiks.

Šonedēļ līgas komisārs Gerijs Betmens norādīja, ka sezonas turpināšanai tiek izskatītas 8-9 norises vietas. Iepriekš Ziemeļamerikas mediji visvairāk minējuši Lasvegasas un Orlando pilsētu scenārijus.

Pagaidām vēl gan nav skaidrs, kad komandas atkal atvērs savas treniņu bāzes, lai atsāktu izvēles treniņus. Paredzams, ka pirms sezonas atsākšanas, komandām būtu nepieciešama aptuveni trīs nedēļu garš sagatavošanās periods.

NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Rūdolfs Balcers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu