Latvijas hokeja izlase virtuālajā PČ uzveic arī Kanādu un iesoļo pusfinālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā virtuālā pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla mačā Latvijas izlase uzveica arī Kanādas valstsvienību, kvalificējoties turnīra pusfinālam.

Čempionāta grupu turnīra fāzē, kurā spēļu rezultāti tiešā mērā ir atkarīgi no fanu balsojuma IIHF sociālo tīklu kontos, Latvijas valstsvienība grupu turnīrā palika nepārspēta.

Veiksmīgs bijis arī čempionāta turpinājums, jo ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7:2 pārliecinoši uzvarēta Kanādas izlase. Par Latvijas komandu sociālajos tīklos savu balsi atdevuši 76% no faniem, kas piedalījās balsojumā.

Pusfinālu sasniegusi arī Slovākija, kas ar 3:2 pieveica Šveici. Tikmēr Somija ar 4:3 apspēlēja Zviedriju, bet Čehija ar 4:1 uzvarēja Krieviju. 

Pusfinālā Latvijas izlase tiksies ar Slovākiju, kamēr Čehija "biļeti" uz finālu sadalīs ar Somiju.

Visu spēles laiku, kas ir aptuveni 2 stundas, sociālo tīklu lietotājiem dažādās platformās ("Twitter", "Facebook", "Instagram" un "VKontakte") ir iespējams balsot par konkrētā mača uzvarētāju. Pēc tam IIHF, apkopo balsojuma rezultātus un, izmantojot algoritmu, ko savā mājas lapā nodēvēja par "maģisku formulu", aprēķina mača uzvarētāju.

Tieši tāpat kā īstajā čempionātā arī šeit komandām par uzvaru pamatlaikā pienākas trīs punkti, kas pēcāk tiks apkopoti grupas tabulā, nosakot astoņas komandas, kas izslēgšanas spēlēs uzsāks cīņu par virtuālajām zelta medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu