Video ⟩ Pakistānā avarē lidmašīna ar 99 pasažieriem uz klāja (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pakistānas pasažieru lidmašīnas "Airbus A320" katastrofā, tai piektdien, 23. maijā, nogāžoties valsts dienvidu pilsētas Karāči dzīvojamā rajonā, ir gājuši bojā 97 cilvēki, bet divi izdzīvojuši, sestdien paziņoja  Sindas provinces Veselības ministrija.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka visi bojāgājušo pasažieru un apkalpes locekļu līķi ir atrasti katastrofas vietā pie pilsētas lidostas. Glābšanas operācija tika pabeigta sestdienas rītā.

Aviokompānijas "Pakistan International Airlines" lidmašīna bija ceļā no Pakistānas pilsētas Lahoras un tai bija jānolaižas Džinnas starptautiskajā lidostā Karāči.

"Pakistan International Airlines" pārstāvis sacīja, ka lidmašīnā atradās 91 pasažieris un septiņi apkalpes locekļi. Aviācijas pārvalde gan ziņoja, ka lidmašīnā bijuši astoņi apkalpes locekļi.  

Nacionālajā televīzijā pārraidītajos attēlos bija redzami biezi melnu dūmu mākoņi no lidmašīnas avārijas vietas dzīvojamā rajonā.

Lidmašīna nogāžoties uzsprāga, ievainojot un nogalinot arī vairākus cilvēkus uz zemes, kuru skaits nav zināms.

Kādas Karāči slimnīcas direktors atklāja, ka pie viņiem ievesti astoņi miruši un 15 ievainoti cilvēki. Neviens no viņiem neesot no lidmašīnas. 

Notikuma vietā ieradušies ārkārtas dienesti, un rajonu noslēgusi policija un armija. 

Pēc aculiecinieku teiktā, lidmašīna mēģinājusi divas vai trīs reizes nolaisties, pirms nogāzusies nabadzīgā un blīvi apdzīvotā rajonā līdzās lidostai. Kā pavēstīja kāds vietējais iedzīvotājs, viņš redzēja, ka lidmašīna veikusi loku vismaz trīs reizes un tad nogāzusies uz vairākām mājām.

Katastrofa notikusi tikai dažas dienas pēc tam, kad Pakistāna atļāva atsākt komerclidojumus, kas bija pārtraukti sakarā ar ierobežojumiem koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Pakistānas iekšlietu ministrs paziņoja, ka lidmašīnai radušās tehniskas grūtības, un pilots ziņojis par avārijas situāciju pēc tam, kad lidmašīna zaudējusi vienu dzinēju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu