"Šūmahera laikā "Ferrari" bija daudz saliedētāki." F-1 leģenda Žans Tods slavē savu bijušo komandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Pēdējo gadu laikā F-1 komandai "Ferrari" panākumu nav bijis tik daudz kā kādreiz. Bijušais komandas vadītājs un tagadējais FIA prezidents Žans Tods ir salīdzinājis mūsdienu "Ferrari" ar vienību, ko reiz pārraudzīja viņš pats, vēsta "Sky Sports 1".

"Ferrari" aizvadītās dekādes garumā ir izveidojusies tendence nolīgta augsta profila pilotus un, kad panākumi nenāk uzreiz, no tiem visai ātri atbrīvoties. Pēdējais piemērs ir Sebastjans Fetels. Bet iepriekš līdzīga pieredze bija arī Fernando Alonso un Kimi Raikonenam (otrajā reizē ar komandu).

Bijušais "Ferrari" vadītājs Žans Tods atklājis, ka viņa laikā, kad vienību pārstāvēja arī Šūmahers, cerība netika zaudēta pie pirmajām neveiksmēm. Jo arī ar Šūmaheru sastāvā "Ferrari" dominance uzreiz nesākās. Bija jāpaiet gadiem līdz Sarkanais barons čempionātu sāka "privatizēt".

"Rezultāts, neatkarīgi no tā slikts, vai labs, vienmēr ir izskaidrojams. Šūmahera laikā "Ferrari" bija daudz saliedētāki. Mums bija spēcīga komanda, kuras darbinieki viens otru atbalstīja. Vairāk pat sarežģītos nekā labos mirkļos," stāstīja Tods.

"Ir viegli būt vienotiem, kad viss ir kārtībā, bet ir nepieciešams labs jūrnieks, kad jāburā nemierīgā jūrā," tēlainu salīdzinājumu izvēlējies Tods. "Kad burājām nemierīgā jūrā, visi bijām uz vienas laivas. Tieši tāpēc, manuprāt, bijām labākie."

Fetels ir kārtējais pasaules čempions, kurš Pēdējās dekādes laikā pametis "Ferrari". Leģendārā kluba titula "medības" ir bijušas nesekmīgas jau 13 gadus. Pēdējo kāds no "Ferrari" pilotiem par čempionu kļuva 2007. gadā, kad to izdarīja jau pieminētais Kimi Raikonens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu