Neskatoties uz Covid-19 saslimšanas uzliesmojumu,"Mārsnēni" "tiek galā ar klientu aprūpi"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova / LETA

Neskatoties uz Covid-19 saslimšanas uzliesmojumu, sociālās aprūpes centrs "Mārsnēni" tiek galā ar klientu aprūpi, sacīja centrā saimniekojošās biedrības "Labāka rītdiena" vadītāja Evija Jēkabsone.

"Mēs esam mobilizējušies un ar darbu tiekam galā. Centra kolektīvam ir liela noslodze, bet mēs turpinām strādāt," sacīja centra vadītāja.

Biedrība "Labāka rītdiena" saimnieko divos sociālās aprūpes centros Cēsu pusē - "Mārsnēni" un "Sērmūkši". Pēdējo nedēļu laikā "Mārsnēnos" atklāts Covid-19 infekcijas perēklis.

Šajā sociālās aprūpes centrā jau līdz 22. maijam bija atklāti 30 ar Covid-19 inficēti cilvēki, tajā skaitā gan aprūpes centra klienti, gan darbinieki, bet vakar konstatēti vēl 14 saslimušie, tādējādi tagad inficēto skaits šajā iestādē pietuvojies pussimtam.

Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu šajā sociālās aprūpes centrā.

Patlaban "Mārsnēnos" strādā 18 darbinieki un uz vietas atrodas 50 klienti.

Pēc Jēkabsones sacītā, līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijā biedrības apsaimniekotajos aprūpes centros ievēroti "visi standarta drošības pasākumi".

"Tie klienti, kurus nogādāja atpakaļ centrā no slimnīcām, tika izvietoti izolatoros. Darbinieki strādāja ar maskām jau no ārkārtējās situācijas sākuma, ievērojot noteiktās vadlīnijas un noteikumus," pauda Jēkabsone. Attiecīgi centra vadītājai neesot aizdomu, kādā veidā notikusi slimības izplatīšanās sociālās aprūpes centrā Mārsnēnos.

Runājot par jaunajiem saslimšanas gadījumiem "Mārsnēnos", Jēkabsone sacīja, ka iepriekšējā testēšanā saslimšana varēja arī neuzrādīties, jo inkubācijas periods jaunajam koronavīrusam ir diezgan ilgs. Sociālās aprūpes centros "Mārsnēni" un "Sērmūkši" ir veikti atkārtoti Covid-19 testi gan darbiniekiem, gan klientiem.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, sociālo pakalpoju centrs "Mārsnēni" atrodas Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā un to uztur Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība "Labāka rītdiena". Centrā par samaksu sniedz ilglaicīgus un īslaicīgus sociālos pakalpojumus pensijas vecuma cilvēkiem, kā arī pirmās un otrās grupas invalīdiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu