"Grammy" balvas laureāts, kantrīmūzikas zvaigzne, izbijis cietumnieks. "The New York Times" pirmajā lappusē publicē Covid-19 upuru vārdus (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avīzes. Ilustratīvs foto.
Avīzes. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 upuru skaitam Amerikas Savienotajās Valstīs tuvojoties simts tūkstošiem, laikraksta "The New York Times" svētdienas, 23. maija, numura visu pirmo lappusi aizņem daļa ar šo slimību mirušo cilvēku vārdi.

Pavisam lappusē ir 1000 Covid-19 upuru vārdi.

"1000 cilvēku šeit ir tikai viens procents no kopējā skaita," sacīts īsajā ievadā pirms vārdu saraksta.

Starp tiem Covid-19 upuriem, kuru vārdus publicējis laikraksts, ir "Džo Difijs, 62 gadus vecs, Nešvila, kantrīmūzikas zvaigzne, "Grammy" balvas laureāts"  un "Laila A. Fenvika, 87 gadus veca, pirmā melnādainā sieviete, kas absolvējusi Hārvarda universitātes Juridisko fakultāti".

Sarakstā ir arī "Mailzs Koukers, 69 gadus vecs, Ņujorka, atbrīvots no cietuma, kur izcieta mūža ieslodzījumu", "Rūta Skapinoka, 85 gadus veca, Rozvila, Kalifornija, no viņas rokas ēda pagalma putni" un "Džordans Draivers Heinss, 27 gadus vecs, Sīdarrepidsa, Aiova, dāsns jauneklis ar apburošu smaidu".

"Gribēju, lai cilvēki, arī pēc simt gadiem atskatoties pagātnē, saprastu, kādus upurus esam nesuši," uzsvēra ASV izdevuma redaktors Marks Leisijs.

Pēc sestdienas vakarā publiskotajiem datiem,  ASV ar Covid-19 miruši 97 048 cilvēki. Paredzams, ka tuvākajās dienās upuru skaits sasniegs 100 000.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu