Berglunds: Sezonas sākums Rīgā bija dīvains. Man bija jādodas projām pēc astoņām spēlēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 Jākobs Berglunds
Jākobs Berglunds Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Zviedrijas hokeja uzbrucējs Jakobs Berglunds aizvadītās sezonas sākumā gūto pieredzi Rīgas "Dinamo" komandā nodēvējis par dīvainu.

28 gadus vecais Berglunds aizvadītajā sezonā pirmo reizi spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Pirms tam viņš spēlēja Vācijā, Norvēģijā, Šveicē, Zviedrijā.

Sezonu zviedrs sāka Rīgas "Dinamo" komandā, kas viņu atbrīvoja jau pēc 8 spēlēm, kurās viņš guva 3 vārtus un veica 1 rezultatīvu piespēli.

Berglunds sezonu turpināja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībā, 40 mačos guva 13 vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles KHL regulārajā čempionātā.

Arī nākamsezon Berglunds spēlēs KHL. Viņš nesen pievienojās Čeļabinskas "Traktor" komandai, kuras mājaslapā publicēta intervija ar zviedru hokejistu.

"Gaidīju, ka hokeja līmenis KHL būs ļoti augsts. No visām līgām, kurās esmu spēlējis, šeit ir visaugstākais līmenis," teica Berglunds.

"Katrai komandai ir vairāki labi spēlētāji. Parasti līgās ir divas vai trīs komandas, kas vienmēr zaudē un atrodas turnīra tabulas lejasdaļā, bet KHL tādu nav."

"Ja neesi gatavs, tad neuzvarēsi. Un nav svarīgi, pret kuru komandu spēlē. Tas mani pārsteidza. Ir jāstrādā katrā treniņā un jāparāda labākais katrā spēlē, citādi pie uzvarām netiksi," uzskata Berglunds.

"Sezona izvērtās interesanta. Sākums Rīgā bija dīvains, man bija jādodas projām pēc astoņām spēlēm. Man paveicās, ka varēju pāriet uz "Ņeftehimik", kur daudz spēlēju."

Berglunds palīdzēja "Ņeftehimik" komandai iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā, kur gan tika piedzīvots zaudējums pirmajā kārtā Kazaņas "Ak Bars" sērijā ar 0-4.

"Kā jau teicu, sezona izvērtās interesanti. Sākumā bijām turnīra tabulas apakšā, bet pēc tam iekļuvām "play-off". Daudz iemācījos. Domāju, ka man sezona izdevās," piebilda Berglunds.

Gagarina kausa izcīņā 4 mačos Berglunds atzīmējās ar 1 rezultatīvu piespēli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu