"Plāndēmija" - populārākā antivakcīnu un Covid-19 maldu ziņa visā pandēmijas laikā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs.
Covid-19. Ilustratīvs. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Ir teiciens, ka kamēr patiesība apauj kājas, meli jau apskrējuši pus pasaules. Var tikai pabrīnīties, kā laika, kad visu pasauli mājas arestā tur koronavīrsuss, atkal no jauna un jauna parādās ziņas par vakcīnu kaitīgumu. Maija rekordiste ir filma "Plāndēmija" ("Plandemic"), kas pārspējusi gan Teilores Swiftas koncertu, gan komēdijseriāla "Offisa atkalapvienošanās" speciālizlaidumu, vēsta TV3 raidījums "Melu teorija".

"Plāndēmija - Covid-19 slepenais uzdevums" ir 26 minūtes gara dokumentālā filma, kuras galvenā varone ir bijusī vīrusu pētniece Džūdija Mikovica.

Filmu publicēja 4. maijā un tā nekavējoties kļuva par populārāko antivakcīnu un Covid-19 maldu ziņu visā pandēmijas laikā. Lielākās sociālo mediju platformas "Youtube", "Vimeo", "Twitter" un "Facebook" šo filmu izņēma no aprites, taču tā parādījās no jauna un jauna. Nedēļas laikā tā sasniedza vairāk kā 8 miljonus skatījumu. Uz to atsaucās un komentēja neskaitāmi skatītāji.

Daktere Džudija Mikovica ir viena no spīdošākajām laikmeta zinātniecēm. 1991. gadā viņas atklājumi bija revolucionāri HIV ārstēšanā. Žurnālā "Science" viņa publicēja ārkārtīgi populāru rakstu, kas bija šokējošs zinātnes aprindās. Tas atklāja, ka dzīvnieku un cilvēku šūnu izmantošana pētniecībā ved pie slimību pārneses. Par šo noslēpumu publicēšanu lielās farmakoloģijas firmas uzsāka karu pret dr. Mikovicu.

2009. gadā viņa kļuva pazīstama ar pētījumu par tā saukto "hroniskā noguruma sindromu", ko izraisot vīruss. Tā bija revolucionāra informācija, kas solīja lielus pavērsienus medicīnā. Diemžēl pētījums neapstiprinājās, veiktos eksperimentus nevarēja atkārtot ne citi zinātnieki, ne Mikovicas pašas pētnieku grupa. Zinātnisko publikāciju atsauca, bet Džūdija Mikovica zaudēja darbu Vaitmūra Pettersona institūtā.

Kopš tā brīža sākās Mikovicas kara gājiens pret bijušajiem kolēģiem un viņu pētījumiem. Mikovica apgalvo, ka centusies atklāt pasaulei, ar ko patiesībā nodarbojas zinātnieki un kā kalpo farmācijas milžu interesēm. Šī gada sākumā viņa publicēja grāmatu "Korupcijas mēris", kas ātri iekļuva "Amazon" pārdotāko grāmatu sarakstā.

Grāmatas anotācijā minēts, ka autore ir mūsdienu Rozalinda Frankline, kuras pētījumi satricinājuši pasauli. Viņa redzējusi medicīnu no labākās un pašas sliktākās puses, nav baidījusies stāties pretī varenajām kompānijām, kā kinovarone Erīna Brokoviča.

Bet par zvaigzni Mikovicu padarīja filma. 26 minūšu garajā intervijā Mikovica filmas autoram Miki Vilisam vienu pēc otras atklāj milzīgas sazvērestības sastāvdaļas. Tās savij kopā medicīnas pētījumus, farmācijas kompānijas, Covid-19, vakcīnas, cilvēku izvēles brīvību, uzbrukumus pašai pētniecei un daudzas citas lietas. 

Reiz darba devējs apsūdzēja pētnieci, ka tā nelikumīgi paņēmusi zinātniskos pierakstus, kas piederēja institūtam. Par to viņa nonāca arestā, bet uz 5 dienām, ne 5 gadiem, kā stāsta filmā. Mikovica apgalvo, ka apsūdzība safabricēta, lai aizbāztu viņai muti par daudz svarīgākām lietām. 

Viņa apsūdz Antoniju Fauči, ASV galveno infektologu, ka tas ir personīgi maksājis, lai iesaistītu Federālo Izmeklēšanas biroju, ASV tieslietu departamentu, zinātniskā institūta darbiniekus, lai tie palīdzētu apsūdzēt Mikovicu un sagrautu viņas zinātnieces karjeru.

"Fauči vadīja seku slēpšanu. Patiesībā visi pārējie tika uzpirki, viņus par miljoniem dolāru uzpirka Tonija Fauči vadītā organizācija - Nacionālais Alerģiju un infekciju slimību institūts. Izmeklētājus līdz pat šai dienai uzpērk šis institūts.

Un kā lai pasaule tic viņa padomiem, ka uzvarēt pandēmiju? Kā lai mēs ticam viņa teiktajam? Viss, ko viņš saka, ir tikai propaganda," sacīja Mikovica.

Šiem apgalvojumiem nav neviena pierādījuma. Bet Mikovicas teikto netieši atbalso ASV prezidents Donalds Tramps, bieži apšaubot Fauči viedokli par rīcību vīrusa pandēmijas apkarošanai.

Mikovicas un Trampa domas sakrīt arī par vīrusa izcelsmi, Pandēmijas sākumā Tramps izteica viedokli, ka vīruss izmucis no laboratorijas Ķīnā. 

Filmā to atkārto pētniece Mikovica. Viņa stāsta, ka vīruss ir attīstīts dzīvnieku izcelsmes šūnās laboratorijās.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka šis vīruss ir mākslīgi radīts, pārveidojot šīs saimes vīrusus, pētot tos laboratorijās, kur to izmēģināja uz dzīvniekiem. No turienes tas ir izkļuvis brīvībā. Tas nevar būt dabīgi radies," viņa sacīja.

Mikovica nenorāda uz pierādījumiem, kas šo tēzi apstiprinātu. Zinātnieki izpētījuši, ka jaunais corona vīrusa paveids ir radies dabīgā ceļā. 

Bet Mikovica uzskata, ka arī SARS vīruss, kas pasaulē plosījās pirms 10 gadiem, bija mākslīgi radīts. Tāpat viņa apgalvo, ka pret Covid-19 palīdz malārijas zāles, bet valdība tās aizliegusi lietot. Ārsti, kas tās izraksta, zaudējot licences. Par malārijas zālēm runājis arī Domalds Tramps, Baltā nama 19. marta preses konferencē neuzmanīgo nosaucot Hidroksihlorohīnu par zālēm, kas izglābs amerikāņus.

"Zāles, kas sauca Hlorakoīns, citi to sauc par Hidroksīdu, Hlorakoīna hidrokoīds. Tās ir labi zināmas zāles pret malāriju. Tās izmanto arī, ārstējot smagu artrītu. Tās lieto jau ilgi un tās ir spēcīgas. Tā ir tā labā ziņa, tās lieto jau sen un, ja pat tās nepalīdzēs, tās nenogalinās. Ar jaunām zālēm to nevar zināt. Bet šīs ir labi zināmas un ļoti spēcīgas daudzos veidos. Un tās uzrāda ļoti cerīgus, ļoti, ļoti cerīgus rezultātus. Mēs tās padarīsim pieejamas nekavējoties," viņš sacīja.

ASV pārtikas un zāļu pārvalde Trampa izteikumus bija spiests atsaukt. Tomēr bija jau par vēlu, ar pagrīdes tirgū iegādātām zālēm saindējās kāds pensionāru pāris.

Galvenais Mikovicas stāstītā fokuss ir vakcīnas. Viņa apgalvo, ka nav pret vakcīnām, bet vienlaikus biedē, ka gripas vakcīna par 36% palielina iespēju saslimt ar Covid-19. Mikovica uzskata, ka vakcīnas nāk par labu tikai lielajām farmācijas kompānijām, Bilam Geitam un citiem, kas iegulda medicīnas attīstībā. 

"Viņi nogalina miljonus, kā viņi jau to ir darījuši ar vakcīnām. Šobrīd izstrādē nav nevienas vakcīnas, kas darbotos un būtu efektīva," Mikovica sacīja.

Mikovicas mērķis esot atvērt acis ārstiem. Ne no vīrusa esot jābaidās, bet no medicīnas sistēmas.  Katrs ārsts, kas to saprot un nostājas uz pareizā ceļa, stiprina iespēju izglābt pasauli.

"Es raudu, kad ieraugu uz ielas cilvēkus ar maskām. Tas ir veids, kā mums neļauj sarunāties. Mums nav jābaidās no infekcijas, mums jābaidās no mūsu veselības aprūpes sistēmas. Veselības darbinieki, kuriem mūs jāaizsargā, mūs nogalina jau gadiem ilgi," viņa turpināja.

Šobrīd publicētais video ir tikai sākums. Vasarā nāks klajā pilnmetrāžas filma, kas atklās vēl vairāk noslēpumu.

Ar šo filmu dalās QAnon grupas biedri un atbalstītāji, antivakcīnu aktīvisti un 5G pretinieki. Tik pat aktīvi to pēta faktu pārbaudītāji. Tie nav atraduši pierādījumus gandrīz nevienam Džudijas Mikovicas apgalvojumam.

Psiholoģiski grūtos laikos, kāds ir šis pandēmijas laiks, cilvēki meklē, ko vainot. Tas ļauj mums justies labāk, jo esam atraduši kādu, kas par nelaimēm atbildīgs. Cilvēki koncentrē savas dusmas un bailes uz kaut ko konkrētu, lai atrastu pieturas punktus nestabilajā dzīvē.

Kādam pietiek ar Bila Geita, Džordža Sorosa vainošanu, bet daļa iesaistās būtiskākās aktivitātes- politikā, protesta akcijās, iesūdz kādu tiesā. Viņi pieprasa pārmaiņas, kuras neviens viņiem nevar dot, jo bailes un dusmas ir tikai pašu rokās.

Video: "Melu teorija" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu