ASV piedzimst kaķēns ar divām sejām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Biscuits and Gravy

Biskvīts un Mērce - tā sauc Oregonas štatā dzimušu kaķēnu, kuram ir divas sejas. Diemžēl pēc pāris dienām, kad unikālā radība jau bija paspējusi iekarot sociālo tīklu lietotāju sirdis, dzīvnieks nomira, vēstī raidsabiedrība CNN.

Burvīgais kaķēns piedzima 20. maijā un vien trīs dienas vēlāk nomira. Biskvīts un Mērce bija viens no sešu kaķēnu metiena, ko laida pasaulē Kingu ģimenes kaķene Kinlija.

Kaķēnam bija divi deguni, četras acis un divas maziņas mutītes. Kaķēnam bija tikai divas ausis un no aizmugures viņš izskatījās šķietami pēc parasta kaķu mazuļa.

Dzīvnieks varējis ēst, zīst un ņaudēt ar abām mutēm.

No sākuma kaķēnam veicies ļoti labi, tas šķitis veselīgs. "Viņš ēd un nokārtojas ļoti daudz. Viņš tikai neaug lielāks. Ir grūti tādam mazam ķermenim noturēt tik lielu galvu ar divām sejām," ģimene raksta sociālajā tīklā "Facebook".

Kaķi ar divām sejām tiek dēvēti par Jāna kaķiem. Tie tā tiek saukti par godu romiešu dievam Jānam, kuram ir divas sejas - viena, kas skatās pagātnē, otra, kas raugās nākotnē.

Tāpat šie neticami retie Jāna kaķēni nenodzīvo pārlieku ilgi, izņemot Franku un Luiju - kaķi ar divām sejām -, kurš nodzīvoja 15 gadus, 2006. gadā iekļūstot Ginesa pasaules rekordu grāmatā.

Neilgi pirms Biskvīta un Mērces nāves Kingu ģimene ievietoja īsu veltījumu "Facebook":

"Biskvīts un Mērce noteikti bija dāvana. Dievs kaut kādu iemeslu dēļ ļāva šim mazajam brīnumam ienākt mūsu dzīvē.

Es lūdzu par to, ka Jēzus mīlestība tiks arī šai mazajai radībiņai."

"Mēs pateicamies jums visiem, kas bijāt tik laipni, lūdzāt Dievu un novēlējāt vislabāko kaķēnam. Tik daudziem no jums rūp un vēlējāties sekot viņa progresam. Mēs nekad neaizmirsīsim jūsu laipnību," ģimene rakstīja sociālajā tīklā "Facebook".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu