"Es zinu, kā jūtas Šūmahers." Felipe Masa par bijušā komandas biedra kondīciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Felipe Masa un Mihaels Šūmahers
Felipe Masa un Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Sarunā ar medija "Fox" Brazīlijas versiju Mihaela Šūmahera bijušais komandas biedrs Felipe Masa izteicies par leģendārā pilota veselības stāvokli.

Masa un Šūmahers kopā pārstāvēja "Ferrari" vienību tikai 2006. gada sezonā, bet abi piloti paspēja izveidot tuvu draudzību.

"Es zinu, kā jūtas Šūmahers. Manā rīcībā ir informācija. Manas attiecības ar viņu joprojām ir tuvas, kā tas bijis vienmēr," stāsta Masa.

Tomēr brazīliešu pilots līdzīgi kā citi Šūmahera bijušie kolēģi un draugi, detaļās neizplūda: "Manuprāt, galvenais, kas visiem ir jāzina, ir tas, ka Šūmahera situācija nav viegla. Mihaels ir nonācis grūtā dzīves fāzē, bet mums ir jāciena gan viņu, gan viņa ģimeni. Viņi [Šūmahera ģimene] nevēlas atklāt plašāku informāciju. Kas gan es esmu, lai to darītu viņu vietā?"

"Es katru dienu sapņoju un lūdzos par to, lai viņam kļūtu labāk, lai viņš var braucienus vērot klātienē, it sevišķi tagad, kad brauc arī viņa dēls Miks. Līdz ar to, es aizlūdzu, lai kādu dienu tas īstenotos," sacīja Masa.

Bijušais brazīliešu F-1 pilots gan nav bijis vienīgais, kurš atzīst, ka ir nonācis kontaktā ar leģendāro pilotu, bet izvēlas ievērot Šūmahera ģimenes piekopto klusēšanas politiku.

Piemēram, leģendārā pilota bijušais kolēģis Žans Tods 2018. gadā atbalstīja Šūmahera ģimenes nostāju par vācieša veselības stāvokļa turēšanu noslēpumā. "Mihaels ir savas ģimenes un radu lokā. Man ļoti daudz nozīmē tas, ka varu viņu regulāri apciemot, bet viņa veselība - tā tomēr ir privāta tēma. Domāju, ka ir pienācis laiks likt Mihaelam mieru un ļaut viņam dzīvot savu dzīvi. Atkārtošos, ir jāļauj Mihaelam dzīvot savu dzīvi."

Savas karjeras laikā Šūmahers ir kļuvis par septiņkārtēju F-1 čempionu, kā arī viņam pieder vairāki šī sporta rekordi, tai skaitā visvairāk uzvaru atsevišķos "Grand Prix" posmos (91).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu