"Tas bija fantastisks darbs." Bokseris, kurš zaudējis 279 cīņas, stāsta par motivācijas saglabāšanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Daudzu bokseru un cīņas sporta pārstāvju galvenais mērķis ir kādu dienu ap savu vidukli likt čempiona jostu. Bet Kristeins Laits, kurš savas profesionālās karjeras laikā aizvadīja precīzi 300 cīņas, visnotaļ ātri saprata, ka tituli nav viņa galvenais motivators, vēsta "Sky Sports".

Bokseris, kurš no 300 cīņām zaudējumu piedzīvoja 279 un nekad nav savu pretinieku nokautējis, savā dzīvē nožēlo tikai vienu - viņam ikdienā ir jāpiegādā santehnikas preces, un bijušā sportista uztverē tas nekad nevarēs pārspēt labāko darbu, kāds viņam jebkad ir bijis.

Laita rezumē no pirmā skata šķiet absolūti brutāls. Tomēr, izvērtējot boksera karjeru no viņa perspektīvas, ir saprotams, kādēļ viņš to uztver kā veiksmes stāstu. Laits uzskata, ka viņam izdevās apiet brutāla un nežēlīga sporta sistēmu, lai pārvērstu to par regulāru darbu.

"Man boksa nepietrūkst. Man nepietrūkst treniņu, cīņu. Man pietrūkst naudas. Ja skatāmies lielos vilcienos, man boksa sevišķi nepietrūkst. Tiesa, es ilgojos pēc aktivitātes, kas allaž bija ap boksa cīņām. Vai to ir iespējams atkārtot? Nē, bet es mēģinu. Es joprojām skatos boksa cīņas televīzijā, par to runāju ar saviem draugiem," stāsta Laits.

Bijušais bokseris atzīst, ka viņš ir sapratis, kā izmantot sportu savām vajadzībām: "Šī spēle [bokss] izmanto tevi, un tāpat arī tu centies izmantot to."

Laits skaidroja, ka degsmi pret boksu viņš pazaudējis pavisam ātri: "Pirmos gadus man tas patika, bet pēcāk, kad sāku zaudēt cīņas, tas kļuva par vienkāršu darbu. Es aizvadīju tikai 10 amatieru cīņas, jo mani interesēja nauda. Aizvadīju dažas cīņas izbraukumā, jo nespēju piesaistīt skatītājus. Ļoti ātri sapratu, ka gadījumos, kad cīņa ir līdzīga, tiesneši uzvaru man neatdos."

Kā atzīst pats sportists, bokss pavisam ātri viņam kļuva par ikdienas darbu: "Vilkos uz zāli, skrēju, lai pazaudētu svaru. Tas bija darbs, ar ko es pelnīju naudu."

Par to, ka Laits boksa ringā nedevās, lai uzvarētu, liecina arī kāds interesants aspekts, apskatot viņa karjeras statistiku. Bokseris tikai piecos no 279 zaudējumiem piedzīvoja nokautu vai tehnisko nokautu. Šāds scenārijs nebija pieņemams, jo pēc šādiem zaudējumiem seko obligāta 28 dienu diskvalifikācija, kas nozīmētu mēnesi bez ienākumiem...

"Es sāku cīņās vienkārši "izdzīvot". Piesedzos, līdz dzirdēju cīņas beigu zvanu. Šīs cīņas kļuva par iknedēļas pasākumu. Viss bija ļoti vienkārši. Man nekad nebija meistarības, bet es biju sīksts. Varēju izturēt daudz raundu. Ar laiku "izdzīvot" ringā iemācījos aizvien labāk," stāsta Laits.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MTK Global (@mtkglobal) on

Pats bokseris apgalvo, ka nevienā no 300 karjeras cīņām viņš nav bijis favorīts. Tāpat bokseris uzskata, ka tiesneši viņu vairākkārt "apdalījuši". Ja tā nebūtu noticis, viņa karjerā būtu aptuveni 30-40 uzvaru, nevis 12.

"Tieku kritizēts par savu karjeru, bet pat tad, ja es vēlētos uzvarēt, es to nespēju. Mana meistarība un fiziskā sagatavotība nebija vienā līmenī ar tiem puišiem, bet es spēju viņiem piedāvāt četrus raundus laba boksa. Es allaž cīnījos pret puišiem, kuri ir labāki par mani. Man par to maksāja, līdz ar to tas ātri kļuva par darbu, nevis aicinājumu," stāsta bokseris

"Kritiku es pilnībā ignorēju, tā man netraucē. Zināju, ka nekļūšu par čempionu, bet es biju visnotaļ gudrs," par savu karjeru izteicās Laits.

Laits neslēpj, ka pie viņa bieži vēršas jauni bokseri, kuri, līdzīgi kā viņš, sportu vēlas pārvērst par savu iknedēļas darbu. Bokseris šiem puišiem, protams, padomu neliedz.

"Tas var būt ļoti, ļoti viegls darbs, ja spēj sevi noturēt formā. Iespējams, vari nopelnīt pat 1000 sterliņu mārciņu (1117 eiro). To var pārvērst par iknedēļas darbu, ja tev ir labs menedžeris," stāsta bijušais bokseris, kurš vēlējās turpināt karjeru arī pēc 300. cīņas, bet mediķi viņam neesot izsnieguši apstiprinājumu jaunai boksera licencei.

Laits stāsta, ka savas karjeras laikā viņam ir paveicies ar labu menedžeri, kurš regulāri spējis viņam atrast cīņas, par spīti tam, ka bokseris citreiz pat lūdzis brīvu nedēļas nogali. Par darba trūkumu sportists nevarēja sūdzēties.

"Tas bija fantastisks darbs. Labāka man nekad nebūs," nobeigumā saka Laits.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu