Kriminālvajāšanai nodota lieta par Jelgavā iepriekš atklātu nelegālo cigarešu ražotni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šī gada 18. maijā Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par 2018. gada novembrī atklātu nelegālo cigarešu ražotni Jelgavā, portālu "Apollo" informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

Valstij nodarītais kaitējums mērāms 256 179, 39 eiro apmērā. Kopumā kriminālprocesā par aizdomās turētajām atzītas deviņas fiziskas personas un viena juridiska persona.

Jau ziņots, ka 2018. gada 29. novembrī Jelgavā, kādā speciāli aprīkotā ražotnē sankcionētas kratīšanas laikā likumsargi konstatēja nelegālo cigarešu ražošanu lielos apjomos. Kopumā tika atrasts un atsavināts aptuveni 1 150 000 nelegālo cigarešu bez nosaukuma, 1,9 tonnas tabakas, cigarešu izgatavošanai paredzētie papīri un filtri, kādas pazīstamas cigarešu markas paciņas un bloki, tāpat tur atradās arī modernas cigarešu izgatavošanas un pakošanas iekārtas.

Cigaretes bija paredzētas tirgošanai ne tikai bez paciņām un nosaukuma, bet arī veikti sagatavošanās pasākumi, lai saražotās cigaretes iepakotu kādas atpazīstamas markas paciņās un blokos. Sākotnēji par nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu tika aizturēti astoņi vīrieši vecumā no 27 līdz 60 gadiem, no kuriem trīs nav Latvijas valsts piederīgie.

Kriminālprocess tika uzsākts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā un to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu