Foto ⟩ Studenti pie IZM pulcējas akcijā "Gribu studēt"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Studentu apvienības organizētā akcija "Gribu studēt"
Foto: Latvijas Studentu apvienības organizētā akcija "Gribu studēt" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 26. maijā, no plkst. 8 līdz 15 pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) norisinās Latvijas Studentu apvienības (LSA) organizētā akcija "Gribu studēt", pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Puzo.

Akcijā var aplūkot studentu sociālajos tīklos publicētās fotogrāfijas un stāstus ar iemesliem, kāpēc tie grib studēt, un grūtībām, ar kurām tiem nācies saskarties studiju procesā. Notiekošo var vērot arī tiešsaistē LSA sociālajos tīklos. 

Foto: Studenti pie IZM pulcējas akcijā "Gribu studēt"

Jau vēstīts, ka LSA cēlusi trauksmi par to, ka vairāki tūkstoši studējošo varētu apsvērt pārtraukt studijas, jo ir saskārušies ar Covid-19 krīzes radītām finansiālajām grūtībām. LSA mudināja politiķus pievērsties jautājuma par studējošo atbalstu risināšanu, nodrošinot iespēju studentiem kvalitatīvi studēt.

Trešdien IZM paziņoja, ka kopā ar Labklājības ministriju ir izstrādājusi priekšlikumus vairākiem atbalsta mehānismiem, kuru mērķis ir palīdzēt gan esošajiem augstskolu studentiem, gan absolventiem un mācībspēkiem pārvarēt Covid-19 krīzes sekas un kvalitatīvi sagatavoties turpmākajam studiju procesam un ienākšanai darba tirgū. 

Studentiem, kuriem nepieciešams studiju vai studējošā kredīts, sākot ar 2020.gada rudeni, tiek piedāvāta valsts galvoto studiju un studējošo kredītu skaita palielināšana par 500 (kopā 2500 kredītu). 

Otrs piedāvājums ir saistāms ar prasmju un iemaņu attīstības programmas izveidi, kas ļautu studējošajiem studiju laikā attīstīt pētnieciskās, organizatoriskās, IT prasmes, veicot noteiktus uzdevumus augstskolā mentora vadībā, saņemot līdz 200 eiro stipendiju sešu mēnešu garumā. Kopumā šādu stipendiju varētu saņemt līdz 3000 studējošo.

Trešais piedāvājums ir atbalsts jaunajiem speciālistiem bezdarba gadījumā. Absolventi, kas pēdējā gada laikā ir ieguvuši profesionālo vai augstāko izglītību un stājušies darba attiecībās, bet krīzes un Covid-19 izraisīto ierobežojumu dēļ ir zaudējuši darbu un atbilstoši esošajai likumdošanai nevar iegūt bezdarbnieka statusu, patlaban nevar pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu. LM ir gatava mainīt likumu, lai iestrādātu arī šādu mērķētu atbalstu vismaz sešu mēnešu garumā. Tas palīdzētu noturēt jaunos speciālistus Latvijā un samazinātu no Latvijas aizbraukušo speciālistu skaitu, kas dodas darba meklējumos ārvalstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu