FIFA uz diskvalificē Haiti Futbola federācijas prezidentu, kurš bija iesaistīts izvarošanas skandālos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivss Žans Barts
Ivss Žans Barts Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) pēc iepriekš izskanējušās informācijas par Haiti Futbola federācijas prezidenta Ivsa Žana Barta saistību ar vairākām izvarošanām, nolēmusi uz 90 dienām diskvalificēt amatpersonu no kājbumbas sporta.

Haiti policija izmeklē apsūdzības izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumos, kuros par vainīgo tiek uzskatīts valsts futbola federācijas vadītājs Ivss Žans Barts.

Pirmdien FIFA paziņoja, ka notiekošās izmeklēšanas dēļ, Barts 90 dienas ir izslēgts no futbola aprindām. Šis liegums ir spēkā gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

FIFA vēsta, ka Barts par šo lēmumu ir informēt pirmdien, un tas stājas spēkā nekavējoties.

Iepriekš Lielbritānijas laikraksts "The Guardian" vēstīja, ka pēdējo piecu gadu laikā Barts ir izvarojis vairākas mazgadīgas meitenes un vēl lērumam uzmācies. Visi upuri dzīvojuši netālu no Portoprensas esošajā futbola akadēmijā.

Laikraksts vēsta, ka pēdējās divas meitenes, kuras cieta no izvarošanas, bija spiestas veikt spontānos abortus. Citas cietušās laikrakstam atklāja, ka amatpersona parūpējusies, lai upuri par notikušo vispār nerunātu.

Cietušajām palīgā steigušās sieviešu advokātu grupas "SOFA" un "Kay Fanm".

Iepriekš internetā bija pieejami video, kuros redzams, ka Barts netikli pieskaras mazgadīgai meitenei. Vēl citā videomateriālā Barts intervijā ar kādu audzēkni visu sarunas laiku roku turējis uz viņas pleca.

Intervijas video Barts atspēkoja ar runām, ka tas bijis tēvišķs atbalsts meitenei, kura nesen bijusi pārbaudīties Francijas vienā no vadošajām futbola akadēmijām Lionas "Olympique".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu